DRAGAN MARKOVIĆ PALMA DIREKTNO I BEZ OKOLIŠANJA: Jasno je, cilj Albanaca je etnički čisto Kosovo
Foto: Dragana Udovičić

lider Jedinstvene Srbije

DRAGAN MARKOVIĆ PALMA DIREKTNO I BEZ OKOLIŠANJA: Jasno je, cilj Albanaca je etnički čisto Kosovo

Politika -

JAGODINA - Cilj Albanaca je etnički čisto Kosovo, uveren je Dragan Marković Palma, lider Jedinstvene Srbije, a današnji upad specijalnih jedinica ROSU i hapšenja u Severnoj Mitrovici samo su nastavak etničkog čišćenja iz 1999. godine i martovskog pogroma iz 2004.

U saopštenju za medije on navodi i da je neuspeh Albanaca na Skupštini Interpola samo povod, a cilj je bio da se na Interpolove poternice stave na gotovo svi Srbi, kako bi svi morali da odu sa Kosova i Metohije.

Marković krivi delom međunarodnu zajednicu zbog toga što je, kako kaže Albance nagradila priznanjem jednostrano proglašene nezavisnosti upravo za etničko čišćenje, a oni i danas podržavaju Albance u ovom što čine poslednjih dana.

"To je i sam Haradinaj više puta potvrdio. Evropska unija treba pod hitno da prestane sa pominjanjem dve strane ili obe strane u svojim saopštenjima, jer time vređa Srbiju, a vređa i zdrav razum", poručio je Marković.

On, naime, tvrdi da je ovde u pitanju samo jedna strana, koja je upotrebila oružanu silu, uvela takse i palila srpske proizvode.

"Svet se mora suprostaviti albanskom fašizmu na Kosovu i Metohiji i prvo sprečiti dalje etničko čišćenje, a drugo Specijalni sud za ratne zločine OVK konačno mora da počne sa radom i objavi prve optužnice protiv ratnih zločina albanskih terorista", zaključio je Marković.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Dragana Udovičić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track