Najnovije vesti

VUČIĆ POSLE SASTANKA SA ČEPURINOM: Srbija nema poverenja u KFOR, odnosno NATO na KiM! SVE ŠTO SU GOVORILI O KRETANJA ROSU IZMIŠLJOTINA
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

pun raspored u predsedništvu

VUČIĆ POSLE SASTANKA SA ČEPURINOM: Srbija nema poverenja u KFOR, odnosno NATO na KiM! SVE ŠTO SU GOVORILI O KRETANJA ROSU IZMIŠLJOTINA

Politika

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obavestio je danas ambasadora Rusije Aleksandra Čepurina da Srbija nema više razloga da ima poverenja u Misiju KFOR, odnosno NATO na Kosovu i Metohiji, jer se pokazalo da je sve što su govorili o kretanju jedinica ROSU - izmišljotina.

Predsednik Vučić i predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić sastali su se danas sa ambasadorom Ruske Federacije Aleksandrom Čepurinom.

Predsednik Vučić i premijerka Brnabić su zahvalili ambasadoru Čepurinu što Rusija razume šta se tačno dešava na Kosovu i Metohiji i koliko su ugroženi mir i stabilnost u celom regionu.

Predsednik Vučić je naglasio da je reč o do sada najsnažnijem pokušaju ugrožavanja opstanka Srba na Kosovu i Metohiji.

Predsednik Vučić je rekao da će Srbija i u postojećoj situaciji nastaviti da se ponaša ozbiljno i odgovorno, ali i da nema više razloga da ima poverenja u Misiju KFOR, odnosno NATO na Kosovu i Metohiji, jer se pokazalo da je sve što su govorili o kretanju jedinica ROSU - izmišljotina.

Ambasador Čepurin je istakao da rusko rukovodstvo s pažnjom prati razvoj situacije, što se vidi i iz saopštenja Ministarstva spoljnih poslova Ruske Federacije, i da veruje da će Srbija, kao ozbiljna država, umeti da se odgovorno nosi sa provokacijama i pretnjom konfrontacijama.

(Kurir.rs/Tanjug)

Predsednik Vučić je od jutros imao sastanke sa šefovima snaga bezbednosti, kao i sa ambasadorom Kine Lijem Mančangom.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...