PRVA REAKCIJA ADVOKATA PORODICE OLIVERA IVANOVIĆA: Nisam siguran koliko je istinito da su uhapšeni Srbi umešani u ubistvo Ivanovića
Foto: Dragana Udovičić, AP

reagovanje

PRVA REAKCIJA ADVOKATA PORODICE OLIVERA IVANOVIĆA: Nisam siguran koliko je istinito da su uhapšeni Srbi umešani u ubistvo Ivanovića

Politika -

Advokat porodice Olivera Ivanovića kaže da je skeptičan prema informacijama koje se plasiraju u kosovskoj štampi, a tiču se hapšenja četiri Srbina koja se sumnjiče za Ivanovićevo ubistvo.

Pripadnici Rosu upali su rano jutros u severni deo Kosovske Mitrovice i uhapsili četiri osobe srpske nacionalnosti, od čega troje pod sumnjom da su umešani u ubistvo Olivera Ivanovića.

Za petom osobom osumnjičenom da je ometala pripadnike policije u obavljanju dužnosti još se traga. Kancelarija tužilaštva saopštila je da je hapšenju prethodio nalog specijalnog tužilaštva, odnosno direkcije za istraživanje zločina.

Advokat Nebojša Vlajić, pravni zastupnik porodice Ivanović, kaže za Sputnjik da je o svemu obavešten iz medija.

"Jedina informacija o ovome potiče iz albanske štampe, tako da nisam ni siguran koliko je sve to verodostojno i da li je istinito“, kaže Vlajić.

On napominje da je uveren da ne postoji čovek u Srbiji koji ne želi napredak u istrazi o ubistvu Olivera Ivanovića i da se ubica otkrije.

"Međutim, da li je ovo put ka tome i da li je ovo to, u to nisam siguran. Nemam još nikakvih zvaničnih informacija“, dodaje naš sagovornik.

Sa druge strane, bratanac ubijenog Olivera, Aleksandar Ivanović napisao je na Tviteru da porodica Ivanović nema advokata.

"Sve što je izrečeno je lični stav Nebojše Vlajića, a ne porodice Ivanović. Nebojša Vlajić je bio advokat u montiranom postupku koji se vodio protiv Olivera dok je bio živ. Postupak je završen, pa i Vlajićeva ovlašćenja",naveo je bratanac Aleksandar.

Kosovske specijalne snage uhapsili su Dragišu Markovića, Sašu Ćurčića, Marka Rošića i Nedeljka Spasojevića. Traga se za Milanom Radojčićem, zamenikom kosovske policije.

Pripadnici Rosu upali su u njihove stanove, brutalno ih tukli puškama i nogama, a potom su ih odveli u nepoznatom pravcu. Srpski političar Oliver Ivanović ubijen je ispred sedišta svoje stranke u Kosovskoj Mitrovici 16. januara ove godine.

(Kurir.rs/Sputnjik)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track