MINISTARKA MIHAJLOVIĆ: Srbija neće popustiti pred ucenama i silom, Priština da se urazumi i vrati pregovorima
Foto: Beta Miloš Miškov

Potpredsednica Vlade Srbije

MINISTARKA MIHAJLOVIĆ: Srbija neće popustiti pred ucenama i silom, Priština da se urazumi i vrati pregovorima

Politika -

BEOGRAD - Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović rekla je danas, povodom upada jedinica Rosu na sever Kosova i hapšenja četvorice Srba u Kosovskoj Mitrovici, da se do rešenja za pitanje Kosova ne može doći bez Srbije, a da Srbija neće popustiti pred ucenama i silom koje demonstrira Priština.

"Trgovinski rat koji Priština vodi protiv Srbije i današnji upadi specijalnih snaga kosovske policije na sever Kosova neće promeniti poziciju Srbije u pregovorima sa Prištinom ni za pedalj i s tim treba da računaju i prištinski funkcioneri i svi u medjunarodnoj zajednici koji njihove poteze odobravaju", rekla je Mihajlović.

Ona je dodala da ekonomska blokada i upotreba sile, čime se služi Priština, mogu trajno da naruše poverenje u dijalog, u dobre namere medjunarodne zajednice, i da ponište sve što je uradjeno u pokušaju da se dodje do kompromisa o Kosovu i budućim odnosima srpskog i albanskog naroda, saoptio je njen kabinet.

Mihajlović je rekla da je Srbija "nereagovanjem na provokacije" pokazala da je odgovoran i ozbiljan partner, ali da su za dijalog potrebne dve strane.

"Zato očekujemo da Priština odmah prekine s nasiljem, pretnjama i blokadama, a od medjunarodne zajednice i Kfora da pokažu da su u stanju da Srbima na Kosovu garantuju bezbednost, jer su svojim mandatom za to odgovorni", rekla je Mihajlović.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Beta/Miloš Miškov)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track