IGOR SIMIĆ: Uhapšeni Srbi u pritvoru u Prištini! Čuli smo da su TEŠKO PRETUČENI, ali proveravamo! ADVOKATI HITNO IDU KOD NJIH
Foto: Printscreen/RTS

ZAHTEVAJU DA IH VIDE

IGOR SIMIĆ: Uhapšeni Srbi u pritvoru u Prištini! Čuli smo da su TEŠKO PRETUČENI, ali proveravamo! ADVOKATI HITNO IDU KOD NJIH

Politika -

Potpredsednik Srpske liste Igor Simić izjavio je danas da se četvorica Srba uhapšenih u Kosovskoj Mitrovici nalaze u pritvornom centru u Prištini i da je angažovan tim advokata koji će ih braniti.

Simić je za televiziju O2 rekao da će tim angažovanih adovkata hitno otići u Prištinu i zahtevati da vide uhapšene Srbe.

"Prema nezvaničnim informacijama neki su teško pretučeni... Ali to su nezvanične informacije i najbolje je da sačekamo da vidimo šta će nam reći advokati", kazao je Simić.

foto: Kurir

On je rekao da Srbi na Kosovu od Beograda očekuju da se ne dozvoli da bilo ko proteruje ili vrši nasilje nad srpskim narodom.

"Naše oči uprte su u Beograd", rekao je Simić i dodao da od međunarodne zajednice očekuju da sa izjava predju na konkretna dela.

Simić je rekao da je cilj današnjih hapšenja bio "destabilizacija prillika na ovim prostorima i pokušaj da se Srbi izazovu".

"Mi moramo sačuvati mir i prisebnost. Pozivamo građane da ostanu suzdržani", rekao je Simić.

U akciji specijalnih jedinica Rosu uhapšene su četiri osobe, po nalogu suda koji vodi istragu za ubistvo lidera Gradjanske inicijative SDP Olivera Ivanovića. Troje je uhapšeno zbog istrage ubistva, a jedna osoba zato što se suprotstavljala akciji hapšenja.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track