Najnovije vesti

VUČIĆ: Moramo se pripremiti na dugotrajnu pomoć našem narodu na Kosovu i Metohiji
Foto: Printscreen

VUČIĆ: Moramo se pripremiti na dugotrajnu pomoć našem narodu na Kosovu i Metohiji

Politika

BEOGRAD - Moramo se pripremiti na dugotrajnu pomoć i podršku našem narodu na Kosovu i Metohiji, koja neće biti ni laka, ni jednostavna, ni jeftina, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ističući odlučnost Albanaca da guraju do kraja sa merama.

Predsednik je poručio da Srbija ne pristaje ni na kakva nova pravila i ucene i pozvao Prištinu da povuče nezakonite, varvarske i protivcivilizacijske tafire, jer u suprotnom neće biti nastavka razgovora.

Dodao je da je juče pokušao da upozori domaću i međunarodnu javnost da će to što Priština radi izazvati katastrofu velikih razmera.

"Imajući u vidu odlučnost da guraju do kraja i da ne postoji želja međunaropdnog faktora da situacija bude razresena, moramo da se pripremimo na dugotrajnu pomoć, koja neće biti ni laka, jednostavna ni jeftina", rekao je Vučić.

U obraćanju nakon sastanka sa ministrima i premijerkom, Vučić je rekao da je jedan od načina na koji bi Priština sada da izađe "iz cele priče" jeste da sa nama razgovaraju, a mi da to prihvatimo i da budemo srećni kad vrate tarife na 10 odsto, što Srbiji, poručio je, ne pada na pamet da prihvati.

"Ili da prihvatimo da im damo sve u energetici, a oni će da povuku tarife i da, valjda, prihvatimo novu realnost. Treće, ne znaju ni oni šta je, ali da učinimo nešto za Prištinu da bi ona spasila obraz", rekao je predsednik.

Srbija, poručio je, ni na šta od toga neće da pristane.

"Srbija ne pristaje na nova pravila, nove ucene za zemlju i narod. Povucite tafire, nezakonite, varvarske, protivcivilizacijske... Kada ih povučete, odmah ćemo da razgovaramo na temu koju hoćete, ali dok to ne uradite, da nam divljačkim potezima uvodite u novu realnost - nismo glupi, ali nema tog pritiska koji možete da napravite", poručio je Vučić.

(Kurir.rs/Tanjug)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...