SRAMNI DVOSTRUKI STANDARDI: EU opet samo verbalno osudila Prištinu! Da je Srbija uvela takse Prištini čekale bi je žestoke SANKCIJE!
Foto: AP

EVROPA Nema stida

SRAMNI DVOSTRUKI STANDARDI: EU opet samo verbalno osudila Prištinu! Da je Srbija uvela takse Prištini čekale bi je žestoke SANKCIJE!

Politika -

Postoji neograničena tolerancija za Prištinu, što je i podstaklo Albance da se ponašaju kao politički varvari

Na sramne mere Albanaca koji su uveli dodatne takse, Evropska unija osim verbalnih osuda nije adekvatno reagovala, a da su to uradili Srbi, čekale bi ih žestoke sankcije.

Politički analitičar Dejan Vuk Stanković kaže da EU ćuti i da time zapravo govori kako joj nije stalo do toga da bude racionalan i nepristrasan akter u pregovorima Beograda i Prištine.

Dejan Vuk Stanković
Dejan Vuk Stankovićfoto: Kurir

- Postoji neograničena tolerancija za Prištinu, što je i podstaklo Albance da se ponašaju kao politički varvari. To se videlo po kršenju CEFTA sporazuma, ritualu paljenja srpske hrane koju su jeli i Srbi i Albanci i najzad posebno je bilo istaknuto hapšenjem Srba u Kosovskoj Mitrovici - navodi Dejan Vuk Stanković.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je prištinska strana prekršila fundamentalna prava i slobode na kojima počiva Evropa, a to su slobodno kretanje i protok roba, kapitala i usluga.

"Mi moramo da se pripremimo na dugotrajnu pomoć i podršku našem narodu, koja neće biti ni laka, ni jednostavna, a ni jeftina", rekao je Vučić.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja