DEBAKL PRIŠTINE ZA ČLANSTVO U INTERPOLU SAMO JE POČETAK TEŠKIH PORAZA: Zemlje koje su priznale lažnu državu preispituju svoju odluku!
Foto: Vladimir Šporčić

Korist kosovskih prijatelja od kriminalnih poslova

DEBAKL PRIŠTINE ZA ČLANSTVO U INTERPOLU SAMO JE POČETAK TEŠKIH PORAZA: Zemlje koje su priznale lažnu državu preispituju svoju odluku!

Politika -

BEOGRAD - Odluka Interpola da takozvano "Kosovo" ne primi u u svoje članstvo, mogla bi da predstavlja početak jednog novog talasa, u kome će sve države koje su dale saglasnost na nezavisnost Prištine preispitati tu svoju odluku.

S druge strane, neuspeh podstiče Prištinu da pribegne radikalnim merama kao što je nazapamćeno povećanje taksi na srpske proizvode, odnosno provokativno hapšenje četvorice Srba u Kosovskoj Mitrovici, uprkos svim garancijama da pripadnici specijalnih snaga neće ulaziti na sever Kosova, piše u tekstu pod naslovom "Kosovo - lažna država nastala na terorizmu".

Predavač na Fakultetu za pravo, bezbedost i menadžment "Konstantin Veliki"u Nišu, mr Ratomir Antonović, podseća da je takozvano "Kosovo", nastalo odvajanjem od Srbije uz pomoć terorizma i kriminala, imalo veliku ambiciju da bude član Interpola, da utiče na to ko će biti krivično gonjen i da ima uvid u strogo poverljivu dokumentaciju međunarodne policije.

On ukazuje da je teroristička tzv. "OVK" zvanično raspuštena još u septembru 1999. godine, ali je faktički došlo samo do transformisanja te terorističke organizacije u kosovski zaštitni korpus i kosovsku policijsku službu.

"Autoritet Intepola ima poseban značaj u međunarodnim odnosima, pa ova odluka (da Priština ne uđe u Interpol) predstavlja preteču budućeg odnosa međunarodne zajednice prema takozvanoj republici Kosovo", zaključuje Antonović.

On kaže da su "veliki kosovski prijatelji, koji imaju direktnu materijalnu korist od njihovih poslova sa narkoticima, ljudskim organima, i oružjem", izlobirali su da ta tačka bude na dnevnom redu skupštine Interpola.

"Budući da je takozvana "republika Kosovo" nastala na krilima terorizma, nosioci njene vlasti treba da budu predmet interesovanja Interpola i krivičnog gonjenja od strane Interpola, a ne da učestvuju u odlučivanju o tome ko će biti krivično gonjen", kaže Antonijević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track