DRAMA SE NASTAVLJA, UHAPŠENI SRBI PREBAČENI U OZLOGLAŠENI ZATVOR: Podujevski kazamat je opasan zatvor visokog rizika
Foto: AP/Ilustracija

POTVRDA potpredsednikA Srpske liste IgorA SimićA

DRAMA SE NASTAVLJA, UHAPŠENI SRBI PREBAČENI U OZLOGLAŠENI ZATVOR: Podujevski kazamat je opasan zatvor visokog rizika

Politika -

PRIŠTINA - Četvorica Srba koji su u petak uhapšeni u Kosovskoj Mitrovici, prebačeni su u zatvor visokog rizika u Podujevu, izjavio je potpredsednik Srpske liste Igor Simić.

Osnovni sud u Prištini odredio je ranije danas pritvor do 30 dana trojici Srba uhapšenih u petak zbog navodne umešanosti u ubistvo lidera kosovske Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića.

Pritvor je na zahtev specijalnog kosovskog tužilaštva određen za Marka Rošića, Nedeljka Spasojevića i Dragišu Markovića, koji se sumnjiče da imaju veze sa ubistvom Ivanovića.

Danas su pred sudijom saslušani samo na okolnosti određivanja pritvora, a svoju odbranu povodom krivičnog dela za koje se terete iznosiće pred tužiocem naknadano.

Četvrti Srbin, koji je juče takođe uhapšen, Saša Ćurčić, treba da bude priveden sudu u Kosovskoj Mitrovici, jer se on ne tereti za ubistvo Ivanovića, već za ometanje policije u obavljanju službene dužnosti.

Uhapšeni su u petak saslušani pred inspektorima kosovske policije. Ivanović je ubijen 15. januara oko 9 ispred sedišta svoje stranke u Kosovskoj Mitrovici.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: AP/Ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track