Dejan Vasić, advokat uhapšenog

SRAMNO HAPŠENJE U MITROVICI: Niko od četvorice Srba nije uhapšen za ubistvo Ivanovića! Marković iza rešetaka zato što je na mestu ubistva PRIČAO MOBILNIM TELEFONOM

Politika -

Dejan Vasić advokat juče uhapšenog Dragiše Markovića potvrdio je večeras u Kosovskoj Mitrovicu da su njegov štićenik i druga dvojica uhapšenih prebačeni u zatvor u Podujevu, koji je zatvor visokog stepena bezbednosti..

Po rečima Vasića njegov štićenik nije osumnjičen za ubistvo Ivanovića nego za odavanje službene tajne.

- Marković je navodno viđen na licu mesta kako sa nekim razgovara telefonom. Tužilac međutim nije rekao koga je Marković navodno zvao i koju je to tajnu otkrio. Koliko znam niko od uhapšenih nije direktno osumnjičen za ubistvo Ivanovića - rekao je advokat Vasić.

On dodaje da je nečuveno da se za krivično delo tog intenziteta angažuju tolike policijske snage.

Dodaje da su trojica uhapšenih u dobrom stanju i da su u sudu izjavili da se prema njima korektno postupalo.

Četvrti uhapšeni Ćurčić se igrom slučaja zatekao na licu mesta juče ujutru prilikom hapšenja Markovica i on je tada prebijen. Još nije jasno da li je i njemu određeno zadržavanje i da li je prebačen u zatvor u Podujevu.

Advokat Miloš Delević, branilac osumnjičenog Marka Rošića izjavio je večeras u Mitrovici da je zahtev za određivanje pritvora njegovom štićeniku baziran na pretpostavkama a ne na osnovu činjeničnog stanja

Advokat Srđan Mitrović branilac uhapšenog Aleksandra Ćurića potvrdio je da je njegovom štićeniku određen pritvor do 30 dana. On je rekao da je uveren da odluka suda ne odgovara činjeničnom stanju i da njegovog štićenika terete za ometanje službenog lica kao i da je navodno neovlašćeno držao oružje i municiju. Mitrović je rekao da nije lekar i da ne može stručno da se izrazi ali da je na telu štićenika video podlive i crvenilo na koži.

Advokati su sa čuđenjem konstatovali da je osumnjičeni Aleksandar Ćurić umesto u zgradi osnovnog suda u Mitrovici saslušan u prostorijama Jugobanke u Južnom delu grada.

(Kurir.rs/Z. Š.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track