Najnovije vesti

MORA DA JE OVAJ SASTANAK DEBELO PLATIO: Prvo ga je odlikovao, a sad leti kod njega u Dalas! Evo ko u Americi Tačiju čuva leđa
Foto: AP

prvo dodvoravanje u vašingtonu

MORA DA JE OVAJ SASTANAK DEBELO PLATIO: Prvo ga je odlikovao, a sad leti kod njega u Dalas! Evo ko u Americi Tačiju čuva leđa

Politika

PRIŠTINA - Hašim Tači otputovao je u zvaničnu posetu Sjedinjenim Američkim Državama, gde će se sastati sa visokim predstavnicima SAD.

Tokom boravka u SAD kosovski predsednik će se sastati sa američkim državnim sekretarom Majkom Pompeom i sa savetnikom američkog predsednika za nacionalnu bezbednost, Džonom Boltonom.

Kako je saopšteno iz njegovog kabineta, Tači će na tim sastancima razgovarati o bilateralnim odnosima, evroatlantskoj perspektivi Kosova, kao i o postizanju sveobuhvatnog sporazuma izmedju Kosova i Srbije koji će, "Kosovu osigurati priznanje od Srbije i otvoriti put članstva u EU, NATO i UN".

Tači će se u Dalasu sastati i sa bivšim predsednikom SAD Džordžom Bušom,

kao i sa albansko-američkom zajednicom.

"Poseta predsednika Tačija Vašingtonu dolazi u važnom periodu, u kojem Kosovo vrši napore za konkretizovanje evroatlanske perspektive i postizanje konačnog sporazuma sa Srbijom, koji će rezultirati recipročnim priznanjem i članstvom Kosova u UN", saopšteno je iz Tačijevog kabineta.

U SAD će tokom sledeće nedelje u odvojenoj poseti biti i predsednik Skupštine Kosova Kadri Veselji.

(Kurir.ra/Tanjug/Foto: AP)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...