DAČIĆ: Srbija ne traži podršku drugih država, nego da se poštuje međunarodno pravo
Foto: Beta

albanci hoće da ugroze mir i stabilnost

DAČIĆ: Srbija ne traži podršku drugih država, nego da se poštuje međunarodno pravo

Politika -

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da su albanski političari "lutke kojima upravlja neko sa strane" i da Srbija ne traži podršku drugih država, nego međunarodnog prava.

On je nakon svečanog otvaranja Kursa za obuku civila za učešće u multinacionalnim operacijama naveo da Srbija "neće da sluša" da je diplomatskom delatnošću "izazivala" Kosovo, što je rezultiralo povećanje uvoznih tarifa 100 odsto.

"Ovde nije reč da neko hoće Srbiji nešto da učini, već oni hoće da ugroze regionalni mir i stabilnost. Mi ćemo braniti naše nacionalne i državne interese. Rusija tu, naravno, može da pomogne zato što su Rusija i Kina garant da UN neće izvršiti reviziju Rezolucije 1244, ali mi bismo želeli da to bude zajednički pristup Saveta bezbednosti UN", kazao je Dačić.

On je dodao da se uvođenje uvoznih tarifa kosi sa svim dogovorima postignutim u Briselu i da to predstavlja pitanje za međunarodnu zajednicu i Evropsku uniju, i da su ministar trgovine Kosova Endrit Šalja i premijer Albanije Edi Rama na društvenoj mreži Fejsbuk okačili zajedničku sliku sa natpisom "100%" "Neke zapadne zemlje su 'porodile' političkog monstruma u Prištini.

"Vreme je da ga ograniče. Pustite priče 'oni neće nas da slušaju' - pa koga će da slušaju? Oni sada govore o nekakvom brisanju granica između Albanije i Kosova, ukidanju carine, graničnih policija... Ako zaista Evropa ne vidi o čemu je ovde reč i koliko je ovo veliko licemerje, ja ne znam ima li svrhe da učestvujemo na raznim skupovima o regionalnoj saradnji", rekao je Dačić.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track