Srbija dobija vladu 23. jula!

Dragan Marković Palma

Srbija dobija vladu 23. jula!

Politika -
To je prva srpska vlada od 2000. godine jer strani faktor nije uticao na to ko će biti premijer, kao što je to bilo ranijih godina. Građani Srbije su na izborima rekli šta žele, a mi smo se sami dogovoril", rekao je Marković

JAGODINA - Lider Jedinstvene Srbije (JS) Dragan Marković Palma izjavio je da će nova vlada biti izabrana 23. jula i izrazio zadovoljstvo zbog toga što su Jagodina i koalicija Socijalističke partije Srbije, Partije ujedinjenih penzionera Srbije i JS ponovo imala ključnu ulogu u njenom formiranju.

"To je prva srpska vlada od 2000. godine jer strani faktor nije uticao na to ko će biti premijer, kao što je to bilo ranijih godina. Građani Srbije su na izborima rekli šta žele, a mi smo se sami dogovorili", rekao je Marković na proslavi gradske slave Petrovdana u Skupštini grada Jagodine.

On je dodao da je "važno da tu najavljenu vladu ne kritikuju oni koji su krojili sudbinu građanima Srbije poslednjih 20 godina". "Nova vlada treba da realizuje ono što je obećavano u izbornoj kampanji i ono što su principi svih partija koje čine tu vladu. Nadam se da će i opozicija biti konstruktivna", kazao je Marković. Lider JS je poručio da je najvažniji konsenzus oko pitanja Kosova i Metohije i dodao da se svakog dana čuje apel nekog međunarodnog predstavnika da se taj problem reši.

"Taj problem može da se reši tako što Srbija nikada neće priznati nezavisnost Kosova i Metohije i tako što će se nastaviti dijalog u Briselu između predstavnika kosovskih Albanaca i predstavnika Srba", kazao je Marković. Marković je dodao da oni koji budu predstavljali Srbiju u tim pregovorima moraju da poštuju Ustav Srbije i ono što će biti zaključak Skupštine Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track