INNOVATION TALK 2018. U BEOGRADU: Ministri iz regiona razgovaraju o inovacijama!

Najava

INNOVATION TALK 2018. U BEOGRADU: Ministri iz regiona razgovaraju o inovacijama!

Politika -

Beograd će u četvrtak, 29. novembra 2018. godine, biti domaćin regionalne ministarske konferencije o inovacijama, pod nazivom Innovation Talk 2018.

Konferencija Innovation Talk 2018. organizovana je pod pokroviteljstvom Kabineta ministra za inovacije i tehnološki razvoj.

Ovom prilikom u Beogradu će se okupiti najrelevantniji akteri regionalnog inovacionog ekosistema koji će diskutovati o najvažnijim trendovima u oblasti tehnoloških inovacija, kao što su državne digitalne agende, četvrta industrijska revolucija (Industrija 4.0), tehnologije budućnosti (veštačka inteligencija, robotika, virtuelna realnost, blokčejn, big dejta), pametni gradovi, saradnja korporacija i startap kompanija i druge.

Na konferenciji će učestvovati Nenad Popović, ministar zadužen za inovacije i tehnološki razvoj u Vladi Republike Srbije, Ismir Jusko, ministar komunikacija i transporta Vlade Bosne i Hercegovine, Sonila Ćato, ministarka zadužena za preduzetništvo u Vladi Republike Albanije, Alen Šeranić, ministar nauke i tehnologije Vlade Republike Srpske, Martin Kern, direktor Evropskog instituta za inovacije i tehnologij, Artur Bobovnički, direktor Slovačke inovacione i energetske agencije, Jovan Despotovski, direktor Fonda za inovacije Makedonije, Ivan Rakonjac, direktor Fonda za inovacionu delatnost Republike Srbije, Nebojša Đurđević, direktor Inicijative Digitalna Srbija, Artur Turemka, direktor Mastercard Balkan, Tanja Kuzman, menadžer za startap i korporativne inovacije kompanije PricewaterhouseCoopers, Jovan Gligorijević, direktor kompanije TetraPak, Milan Bašić, direktor za evoluciju proizvoda i mreže kompanije Ericsson Sweden, Kosta Andrić iz digitalnog haba ICTHub, Zoja Kukić iz organizacije StartIt i drugi.

Cilj konferencije je da učesnicima, predstavnicima inovacione i startap zajednice, privrede, javnog sektora i dilplomatskog kora predstavi najznačajnije trendove u oblasti inovacija i potencijale njihove primene u društvu i privredi, sa posebnim osvrtom na njihov uticaj na održivi rast i društveno blagostanje.

Konferencija Innovation Talk 2018 će doprineti stvaranju povoljnog poslovnog i inovacionog ambijenta, naročito kroz povezivanje i otvaranje novih mogućnosti saradnje između regionalnih aktera.

Paralelno sa konferencijom, u saradnji sa Evropskim institutom za inovacije i tehnologiju (EIT Digital), biće održan beogradski događaj regionalnog projekta Meet&Match, odnosno business2business sastanci predstavnika perspektivnih srpskih startap kompanija i evropskih i domaćih korporacija, sa ciljem njihovog povezivanja i podsticanja međusobne saradnje.

Konferencija Innovation Talk 2018 biće održana u četvrtak, 29. novembra 2018. godine, u Kombank dvorani u Beogradu (ul. Dečanska 14), sa početkom u 10 časova.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track