MINISTAR RUŽIĆ: Takse Prištine mera očajnika, na potezu Brisel
Foto: Zorana Jevtić

ostavka gradonačelnika jedini racionalni potez

MINISTAR RUŽIĆ: Takse Prištine mera očajnika, na potezu Brisel

Politika -

BEOGRAD - Uvođenje taksi od 100 odsto za robu iz Srbije je potez očajnika i protivno je Sporazumima o stabilizaciji i pridruživanju i CEFTA sporazumu, kaže ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić.

"To je odluka Prištine sa političkom pozadinom i kada imate situaciju da su građani koji žive na Kosovu tradicionalni konzumenti proizvoda i da je plasman te robe trebalo ove godine da dostigne 500 miliona evra, oni su posegli za potezom očajnika nakon toga što nisu primljeni u Interpol i uradili su nešto što je protivno CEFTA sporazumu i Sporazumu o stabilizaciji i priždruživanju", rekao je Ružić za Prvu TV, te poručio da je sada na potezu Brisel.

Ružić kaže da je ostavka gradonačelnika četiri opštine na severu Kosova jedini racionalni potez i da je to jasna poruka Prištini da ne mogu tako da se bahate i ne uvažavaju Srbe koji žive na Kosovu.

On je rekao i da se može očekivati da Priština svakodnevno posegne za novim provokacijama.

"Oni više slušaju Vašington nego Brisel koji je nadležan za Sporazum o stabilizaciji pridruživanju", primetio je.

Upitan o pisanju pojedinih medija da se mogu očekivati izbori u martu, Ružić je rekao da u vladajućoj koalaciji nema nikakvih tektonskih nesuglasica i da mora da postoji državni razlog da se krene u proces priprema parlamentarnih izbora.

"Parlamentarna većina postoji, veoma je stabilna, reforme teku, ciljevi se postižu u skladu sa onim što je izloženo u ekspozeu premijerke i državni razlog može da bude samo pitanje od strateškog nacionalnog interesa", zaključio je Ružić.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track