Najnovije vesti

MONDOLONI POSLE IZVINJENJA KOD VUČIĆA: Sa ambasadorom o Makronu i Kosovu
Foto: Tanjug/Rade Prelić

Andrićev venac

MONDOLONI POSLE IZVINJENJA KOD VUČIĆA: Sa ambasadorom o Makronu i Kosovu

Politika

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Francuske Frederika Mondolonija sa kojim je razgovarao o predstojećoj poseti francuskog predsednika Makrona i o situaciji na KiM nakon taksi koje je Priština uvela na robu uvezenu iz Srbije i BiH.

Vučić je istakao da će tokom posete francuskog predsednika biti potpisani mnogi važni ugovori i sporazumi o ekonomskoj saradnji, investicionim projektima, vojnotehnički ugovori i sporazumi o saradnji u oblasti kulture i sporta.

Predsednik je posebno istakao želju za produbljivanjem odnosa Srbije i Francuske i naglasio da je poseta predsednika Francuske posle sedamnaest godina veliki napredak u odnosima dve zemlje.

On je istakao da je Beograd spreman za nastavak dijaloga, čim Kosovo ukine anticivilizacijske i protivpravno uvedene takse, i naglasio da u svakom dijalogu moraju da postoje pravila i da se poštuje druga strana.

Vučić je napomenuo da su jednostrani potezi Prištine kojim rizikuju eskalaciju sukoba i dovode u opasnost mir i stabilnost u regionu, neprihvatljivi.

"Srbija nije prekršila nijedan sporazum ili dogovor, suprotno Prištini, koja nije ispunila nijednu svoju obavezu iz Briselskog sporazuma", naglasio je.

Ambasador Mondoloni pozdravio je miran pristup srpske strane u aktuelnoj krizi u odnosima sa Prištinom, istakavši da Francuska podržava nastavak dijaloga.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Tanjug/Rade Prelić)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...