CIRKUS U SKUPŠTINI, SETILI SE ALAN FORDA: Boško kaže da je vlast kao Superhik, Martinović mu poručio da je isti Gumifleks
Foto: Dragana Udovičić, Nebojša Mandić

ako kaniš pobediti, ne smiješ izgubiti

CIRKUS U SKUPŠTINI, SETILI SE ALAN FORDA: Boško kaže da je vlast kao Superhik, Martinović mu poručio da je isti Gumifleks

Politika -

BEOGRAD - Tokom današnje rasprave o Predlogu budžeta za 2019.godine, šef poslaničke gupe Dveri Boško Obradović polemisao je sa ministrom finansija Sinišom Malim i šefom poslaničke grupe SNS Aleksandrom Martinović, a poruke su jedni drugima uputili koristeći likove i replike iz stripa "Alan Ford".

Obradović je kritikujući predloženo rešenje budžeta rekao da će Savez za Srbiju da radi sve drugačije od aktuelne vlasti, a pomenuo je i da biznismen Miroslav Mišković vodi kampanju za naprednjake u Zaječaru, zajedno sa tamošnjim gradonačelnikom Boškom Ničićem.

"To je onaj koga ste optužili da je najveći tajkun, držali ga mesecima u zatvoru, što ne izađete i ne kažete - izvinite mi smo pogrešili vi ste mnogo fin čovek, vi biste mogli da budete i ministar u vladi", rekao je Obradović.

On je naveo i da je nedopustivo povećanje pretplate za RTS i RTV, jer, kako kaže, nema potrebe da građani plaćaju da svako veče gledaju Aleksandra Vučića.

Naveo je da će Savez za Srbiju da ispita poreklo imovine funkcionera i da zabrani prodaju poljoprivrednog zemljišta.

foto: Dragana Udovičić

"Umesto da budemo superhikovi koji pljačkaju siromašne i daju bogatima, dodatno ćemo da oporezujemo bogate, ekstraprofitere i banke koje deru kožu građanima", rekao je Obradović.

Odgovorio mu je ministar finansija Siniša Mali upravo izjavom iz stripa "Alan Ford".

"Ako kanite pobediti, nemojte izgubiti", rekao je Mali, koji je odbacio kritike šefa poslanika Dveri na budžet za iduću godinu.

Obradoviću je replicirao i Martinović.

"Gospodin koordinator je govorio o 'Alan Fordu'. Tamo ima jedan lik, zove se Gumifleks. Ovaj Gumifleks se pretvorio od fašiste u Đilasovca i priča kako će da ispita poreklo imovine nas iz SNS. Juče je jedan od lidera vaše nove koalicije odgovarao kao svedok u njujorškom sudu o svojim mafijaškim vezama sa Patrikom Hoom koji je bio ministar unutrašnjih poslova Hong Konga", rekao je Martinović.

foto: Marina Lopičić

Vuk Jeremić je, kaže Martinović, zaposlen u jednoj firmi gde je za dve godone dobio 660.000 evra.

"Da podsetim koordinatora kako se obogatio Đilas, na grbači građana tako što je ostvario milionske sume u evrima trgujući sekundama upravo na RTS i upravo na rijaliti programima koje je on doveo u Srbiju", rekao je Martinović.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track