Najnovije vesti

VUČIĆ O SITUACIJI NA KOSMETU: Nadam se da će međunarodna zajednica imati dovoljno snage da izvrši pritisak na Prištinu!
Foto: Tanjug/Tanja Valič

predsednik u zrenjaninu na otvaranju fabrike

VUČIĆ O SITUACIJI NA KOSMETU: Nadam se da će međunarodna zajednica imati dovoljno snage da izvrši pritisak na Prištinu!

Politika

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je odgovarajući na pitanja novinara nakon otvaranja prvog pogona kompanije "Eseks Jurop" istakao je da situacija Srbije, kada je reč o KiM nije laka, jer se Priština ponaša nepravno.

Vučić je rekao da je srećan što su se Srbi probudili i pokazali da su značaj politiki fakktor na KiM. 

"Oni su na civilizovan i demokratski način pokazali protest protiv prištinskih mera. Ja ću ih pozivati da nastave sa mirnim protestima, a nadam se da će međunarodna zajednica imati dovoljno snage da izvrši pritisak na Prištinu", rekao je predsednik i dodao: 

foto: Tanjug/Tanja Valič

"Imamo narod koji je spreman da čuva svoju teritoriju i državu koja je spremna da im pomogne". 

Predsednik je rekao da Albanci računaju da imaju svoju državu, da su je već dobili i oni će se za to boriti svim sredstvima. 

"Ja ću nastaviti da se borim svim srcem za Kosovo i Metohiju i naš narod tamo. Značajan deo sveta je priznao tu državnost i mi moramo da shvatimo koji su to okviri u kojima se sve ovo kreće. Apsolutno je nerealno da mi promenimo savete velikih zemalja, ali možemo da uradimo sve da se borimo za naš narod, da čuvamo našu državu", rekao je Vučić. 

Reagujući na autorski tekst Ramuša Haradinaja u "Vašington postu", Vučić je rekao da to što nisu spremni da povuku ni taksu, te da ne daju, ni po koju cenu, državnost i suverenitet, znači da su pregovori "ad akta".

Na pitanje novinara za Haradinajevu tvrdnju da je Vučić spreman da prizna nezavisnost u zamenu za deo teritorije Kosova, predsednik je zapitao šta uopšte treba da kaže, i da li uopšte ima potrebe da demantuje te navode u tekstu, koji, ističe, nema nikakvu naročitu težinu, osim da insisnuira nešto na temu odnosa Srbije i Rusije.

(Kurir.rs)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...