Najnovije vesti

ALEKSANDAR ČEPURIN O HARADINAJEVOM TEKSTU: Po formi karikatura, po sadržaju apsurd
Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

reagovanje

ALEKSANDAR ČEPURIN O HARADINAJEVOM TEKSTU: Po formi karikatura, po sadržaju apsurd

Politika

BEOGRAD - Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Čepurin izjavio je da su tvrdnje koje je kosovski premijer Ramuš Haradinaj izneo u tekstu za "Vašington post" po formi karikatura, a po sadržaju apsurd.Reagujući na Haradinajev autorski tekst u kojem je naveo da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, uz podršku Rusije, ponudio da Beograd prizna Kosovo ako se Priština odrekne dela teritorije, Čepurin je istakao da je međunarodno pravo na strani Srbije.

"Srbiju podržava ne samo Rusija, nego sve veći broj država. O tome svedoči to da su mnoge zemlje odustale od prethodne odluke o priznanju nezavisnosti Kosova. To je pokazao ishod glasanja u više međunarondih organizacaija, uključujući i Interpol", rekao je Čepurin.

foto: Reuters

Haradinaj je u tekstu za "Vašington post" naveo da bi odricanje od dela teritorije bilo "previsoka cena", te da Kosovo neće kršiti svoj ustav, odreći se suvereniteta i "uništiti svoj teritorijalni integritet samo da bi Srbija priznala nešto što je već činjenica".

"Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, podržan od Rusije, uputio nam je nepristojnu ponudu: Srbija će priznati Kosovo ako joj damo deo naše teritorije. Srbija želi da stvori etnički 'čistu' državu, da oduzme ljudima državljanstvo i izbaci ih iz njihovih domova", naveo je Haradinaj u tekstu.

Vučić je na to uzvratio pitanjem ima li uopšte potrebe da demantuje navode iz tog teksta koji, kako je naveo, nema nikakvu naročitu težinu, osim da insinuira nešto na temu odnosa Srbije i Rusije.

(Kurir.rs/Beta)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...