PRAZNI RAFOVI, PUSTOŠ... OD SLIKA IZ GRAČANICE ČOVEKA PROĐE JEZA: Kao ’92, džaba pare kad nemaš šta da kupiš LEKA NI ZA LEK (FOTO)
Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Zalihe na izmaku

PRAZNI RAFOVI, PUSTOŠ... OD SLIKA IZ GRAČANICE ČOVEKA PROĐE JEZA: Kao ’92, džaba pare kad nemaš šta da kupiš LEKA NI ZA LEK (FOTO)

Politika -

BEOGRAD - Direktor Kliničko-bolničkog centra u Gračanici Bratislav Lazić izjavio je danas da nove takse Prištine otežavaju snabdevanje bolnica lekovima i kiseonikom.

foto: Tanjug/Sava Radovanović

Bolnica za sada funkcioniše stabilno, ali su zalihe anestetika i lekova za kardiološka i neurološka stanja na izmaku, rekao je Lazić za RTS.

On je ukazao da se smanjuju i zalihe lekova za decu, napominjući da su porođaji u KBC svakodnevni.

"Zdravstvene ustanove južno od Ibra i dalje funkcionišu u regularnom opsegu, ali razmatramo planove da prilagodimo delovanje i rešavanje samo urgentnih stanja. Ako kriza potraje, u dužem periodu ćemo uspeti da imamo lekove na zalihama za rešavanje urgentnih stanja", kazao je Lazić.

Ističe da je za Srbe ovakvo postupanje Prištine neprihvatljivo i vrlo zabrinjavajuće.

foto: Tanjug/Sava Radovanović

"Ovo je negativan primer upotrebe ekonomskih mera u cilju rešavanja političkih pitanja. Kada se takve stvari primenjuju, onda posledice trpi stanovništvo", ističe direktor KBC u Gračanici.

Srbi sa Kosmeta, nakon uvođenja neopravdane takse, mirno izražavaju neslaganje sa odlukom Prištine koja im onemogućava normalan život. Zbog poslednjih poteza Prištine, juče su na svojevrstan način negodovali studenti, a solidarnost će danas pokazati i medicinski radnici.

foto: Tanjug/Sava Radovanović

Za podne je najavljen miran protest "belih mantila" - zdravstveni radnici okupiće se u krugu Zdravstvenog centra u Kosovskoj Mitrovici, ali i u drugim srpskim sredinama.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Tanjug/Sava Radovanović)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track