Sazvali sednicu Skupštine grada

ALBANSKI JURIŠ NA SRPSKI SEVER: Albanci se dogovorili sami sa sobom da pripoje srpski deo Mitrovice?! A ovo je čovek koji je rekao ja ću da vladam (KURIR TV)

Politika -

KOSOVSKA MITROVICA - Danas je u južnom delu Mitrovice održana sednica Skupštine grada Južna Mitrovica sa koje je tzv. Vladi Kosova biti upućen zahtev za pripajanje Severne Mitrovice južnom delu grada, a kojim bi upravljao Albanac.

foto: Z.Š.

Da bi se ovo ujedinjenje dogodilo potrebno je da skupština tzv. Kosova promeni zakon o teritorijalnom uređenju. Pre par dana ujedinjenje dve opštine zatražio je i gradonačelnik Južne Mitrovice sa zahtevom da on vlada celim gradom.

foto: Zoran Šaponjić

Gradonačelnik južnog dela Mitrovice Agim Bahtiri uputio je vladi tzv. Kosova predlog da se odmah ukine odluka o podeli Mitrovice na dva dela, da se grad ujedini, a da zatim on vlada čitavom Kosovskom Mitrovicom.

foto: Zoran Šaponjić

Bahtiri je, kako je preneo portal "Kossev", napisao da grad Mitrovica sada treba da bude jedna opština i da bi u toj situaciji on upravljao "ujedinjenom Mitrovicom", a na današnjoj sednici je za početak obrazložio skandalozno iniciranje promena zakona o administrativnim granicama opština čiji je cilj pripajanje dve opštine, odnosno otimanje srpskog severa. Inicijativa je potom izglasana.

(Kurir.rs/Z.Š.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja