U šetnji do spomenika knezu lazaru i studenti

KURIR NA KOSOVU Protestni marš žena u Severnoj Mitrovici: Svete, zar da naša deca budu žrtve?! (KURIR TV)

Politika -

KOSOVSKA MITROVICA - U Kosovskoj Mitrovici danas je održan protest, Marš žena, skup hiljade žena iz KM, Leposavića i Zvečana koje su se okupile kod kancelarije EU i EULEKS-a u Severnoj Mitrovici da zajedno postave svetu pitanje da li deca srpskih majki imaju prava kao i sva druga i zašto moraju da se bune uz sirenu za uzbunu..

foto: Z.Š.

Kako javlja reporter Kurira sa lica mesta, one nose transparente sa porukama "Šta ćemo danas za ručak", "Svete, zar da naša deca budu žrtve", "Evropo, vidiš li šta nam rade", "Stop nasilju Prištine" i brojne druge... Na skupu se obratila Ana Vuković, majka osmoro dete, uz 9. na putu.

foto: Z.Š.

"Gajim decu na nemirnom području i svima poručujem da je kosovo zavet Gospoda Boga svima nama. Brinem za hranu, lekove, da li će ih biti, kolika će biti cena... Ali ne smemo dozvoliti da nas odavde pomere i neće", odlučno je poručila ona.

Prisutnima se obratila i Verica Tomanović, supruga nestalog Andrije.

foto: Z.Š.

"Neke od nas čiji su najbliži oteti podnele su toliko zla da bi i kamen zaplakao. Veliko se zlo vrši nad Srbima, ovo je pokušaj da se zatremo, jer žrtve nisu pojedinci, već čitav srpski narod", objasnila je potresno Verica, podsećajući da porodice nestalih tragaju za još 572 lica kojima se ne zna sudbina.

1 / 3 Foto: Z.Š.

One su se potom zaputile u protestnu šetnju do spomenika knezu Lazaru, a pridružile su im se desetine studenata koji simbolično nose lepljive trake preko usta. Skup se prostirao stotinama metara, a sve je bilo nabijeno snažnim emocijama, te su mnogi od prisutnih i zaplakali.

(Kurir.rs/Z.Š.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track