MAJU GOJKOVIĆ POSLANICI PROZVALI PRELETAČICOM, A ONA ODGOVORILA: Ja sam puki amater za vas! Totalni HAOS u Skupštini!
Foto: Zorana Jevtić

nadmudrivanje

MAJU GOJKOVIĆ POSLANICI PROZVALI PRELETAČICOM, A ONA ODGOVORILA: Ja sam puki amater za vas! Totalni HAOS u Skupštini!

Politika -

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković poručila je pojedinim poslanicima opozicije koji su je danas "prozivali" da je promenila više stranaka da će štafetu podeliti s njima i citirajući repliku iz stripa "Alan Forda", rekla da je ona "puki amater za njih".

Neki opozicioni poslanici danas su nosili transparent "Maja Gojković Preletačević", a šefica poslaničke grupe Nova Srbija - Pokret za spas Srbije Sanda Rašković Ivić joj je rekla da treba da dobije nagradu "Zlatna lavica za šlihtanje".

"Prozivke" je dobila i od potpredsednika Narodne stranke Vuka Jeremića Miroslava Aleksića, koji je u parlament ušao na listi Socijaldemokratske stranke (SDS) Borisa Tadića, a nekada je bio u URS-u Mlađana Dinkića.

Na opasku da je Gojkovićeva podržala 2012.godine Borisa Tadića za predsednika, jer je tada bila u URS-u, odgovorila je da je Aleksića upravo upoznala u URS-u uz podsećanje da je Dinkić podržao vladu Aleksandra Vučića i Ivice Dačića.

"O čemu vi pričate? Ja sam vas tamo upoznala, Dinkić nas je upoznao, Verica Kalanović je bila u toj kancelariji. Što ne ispričate to građanima, nego im prodajete maglu, s tim što ja stojim iza svakog dana svog života, a vi nosite delove političke karijere povremeno u hemijsku čistionu", rekla je Gojkovićeva.

Podsetila je i Mariniku Tepić da je bila u LSV, DS, pa kod Zorana Živkovića, a zatim, kako kaže, kod (Saše) Jankovića.

Sanda Rašković Ivić je bila prva na listi DS S-a, pa razbila svoj poslanički klub, ostavila dvoje, troje ljudi, a onda najednom prešla kod Vuka Jeremića, dodala je Gojkovićeva.

"A Dijana Vukomanović mi je šlag na torti. Znam, (Miroslave) Aleksiću, da malo tu emotivno reagujete, razumem da ste kolegijalni ali Dijana je simbol preletača. Mene je sramota. Otela mi je titulu. Ja sad ne znam više šta da radim, nemam gde. Ona je bila treća-četvrta kod Ivice Dačića", rekla je Gojković govoreći o Vukamanovićevoj koja je sada kod Vuka Jeremića.

Dijana Vukomanović je, kaže Maja Gojković, govorila za vas da ste snage haosa, da bezumlje predstavljate za nju, a sada je "zvezda perjanica".

"Pa, ko ste vi u stvari? Ja sam jedna sa ove strane, a vas preletačevića ima koliko god hoćete. I oteli ste mi titulu i ja predlažem da je delimo. Ja ću moju štafetu preletača da podelim sa svima vama koji ste u ovom mandatu toliko partija i poslaničkih klubova promenili da me je sramota", rekla je predsednica Skupštine.

Za kraj obraćanja citirala je repliku iz "Alana Forda": "Ja sam, što bi rekli u Alan Fordu, puki amater za vas".

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track