UHAPŠENI SRBIN U KOSOVSKOJ MITROVICI DOBIO KUĆNI PRITVOR: Aleksandar Ćurić na slobodi verovatno za 20 dana
Ilustracija, Foto: EPA/Arhivska fotografija

uhapšen 23. novembra

UHAPŠENI SRBIN U KOSOVSKOJ MITROVICI DOBIO KUĆNI PRITVOR: Aleksandar Ćurić na slobodi verovatno za 20 dana

Politika -

KOSOVSKA MITROVICA - Apelacioni sud doneo je danas rešenje o kućnom pritvoru Aleksandru Ćuriću uhapšenom u Kosovskoj Mitrovici 23. novembra zbog ometanja službenih lica u vršenju poslova javne bezbednosti i za neovlašćeno držanje oružja i municije Njemu je policijski pritvor zamenjen kućnim od danas do 23. decembra.

Ćurić je uhapšen kada i trojica Srba koja se dovode u vezu sa ubistvom predsednika inicijative SDP Olivera Ivanovića.

"Rešenjem Apelacionog suda iz Prištine, odeljenja iz Кosovske Mitrovice, mom branjeniku je određena mera kućnog pritvora iz kojeg bi, ukoliko tužilaštvo ne bude podnosilo nove zahteve za produženje, trebalo da izađe na slobodu za 20 dana", rekao je advokat Srđan Mitrović.

foto: EPA/Arhivska fotografija

On je ponovio da je Ćurić osumnjičen za dva krivična dela – ometanje ovlašćenog lica u vršenju poslova bezbednosti i nedozvoljeno držanje oružja i municije.

Aleksandar Ćurić je uhapšen u zoru 23. novembra, kada su specijalne jedinice Rosu u severnoj Кosovskoj Mitrovici uhapsile kosovske policajce Dragišu Markovića i Nedeljka Spasojevića, kao i Marka Rošića.

Pomenuta trojica Srba osumnjičeni su da su povezani sa ubistvom Olivera Ivanovića i kaznu jednomesečnog pritvora izdržavaju u zatvoru visokog rizika u Podujevu.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track