ĐUROVIĆ UHVAĆEN U LAŽI, EVO DOKAZA! Bivši čelnik Koridora Srbije masno slagao! Zgradu od 30 MILIONA EVRA završio tek kad je postao direktor!
Foto: Arhiva, Google Street View

BAHATO! Guglov automobil snimio zgradu na Vračaru

ĐUROVIĆ UHVAĆEN U LAŽI, EVO DOKAZA! Bivši čelnik Koridora Srbije masno slagao! Zgradu od 30 MILIONA EVRA završio tek kad je postao direktor!

Politika -

Bivši direktor „Koridora Srbije“ Dmitar Đurović, koji je sa svojom familijom podigao luksuznu zgradu na najatraktivnijem mestu na Vračaru, vrednu 30 miliona evra, uhvaćen je u laži.

foto: Kurir Arhiva

On je Kuriru rekao da je zgrada od pet spratova, sa devet ogromnih stanova, četiri poslovna prostora i čak 28 garaža, u Ulici Bore Stankovića, već bila završena 2012. godine, kad je on stupio na javnu funkciju, na mesto direktora „Koridora Srbije“, međutim, fotografije dokazuju da se njegova priča ne poklapa sa istinom, odnosno da je Đurović svesno slagao. Što bi se reklo - ako Đurović laže, Gugl ne laže.

foto: Google Street View, Kurir Arhiva

Dokazi iz satelita

Na snimku na Gugl Ertu vidi se da se u oktobru 2013. naveliko gradilo: prizemlje uopšte nije bilo završeno, skele su bile postavljene do vrha, dizalica je aktivno radila, a na ulazu u plac i dalje je stajala tabla koja označava da je reč o gradilištu. Dakle, nije bilo ni govora da je zgrada završena pre nego što je Đurović zauzeo direktorsku fotelju u „Koridorima Srbije“ i potpisao člansku kartu za Srpsku naprednu stranku.

foto: Google Street View

Guglov automobil ima još jednu sliku iz juna 2014. godine, na kojoj su radovi već privedeni kraju, ali daleko od toga da se neko uselio ili da su lokali i poznati kafić „Terminal“ počeli da rade.

Ne zovite me više

Kad smo Đurovića prvi put pitali kada je zgrada završena, on je odgovorio:

- Toliko se dugo gradilo da su zgradu prozvali „Skadar na Bojani“. Završena je 2012. godine, a tek posle toga je Srpska napredna stranka došla na vlast i ja sam postao direktor „Koridora Srbije“ - rekao je Đurović. U sledećem pozivu, kad smo mu predočili ove činjenice, on je odgovorio:

- Naslov u tekstu je katastrofalan, neljudski i nepošten. Zgrada jeste završena kad je pokrivena, kada je uključena struja, puštena voda, instalacije, kanalizacija, parket... Sve je to bilo završeno 2012. godine, a ostali su samo sitni radovi, kao što je krečenje i uređenje - rekao je Đurović i na kraju razgovora poručio: „Imam jednu molbu, nemojte me više zvati.“

foto: Google Street View

Novi zakon

Podsetimo, u ovoj velelepnoj građevini se na Dmitra vodi poslovni prostor od 190 kvadratnih metara i dve garaže, dok se na njegovog rođenog brata Žarka Đurovića vodi sedam garaža i jedan poslovni prostor, a na njegovog sina Darka čak 11 garaža, četiri stana i dva poslovna prostora. Žarkovom drugom sinu Nikoli u ovoj podeli pripali su jedan stan i dve garaže. Ostaje misterija čija su bila četiri velika stana koja su prodata, kao i ko je uzeo novac od prodaje.

Zakon o poreklu imovine koji treba da bude usvojen do 15. januara sledeće godine je dobro rešenje za praćenje imovine javnih funkcionera, kaže za Kurir analitičar Dragomir Anđelković.

- Treba biti obazriv i usmeriti ga isključivo na vršioce javnih funkcija, ne treba ga usmeravati ka građanstvu. Na primer, imamo ljude iz dijaspore koji šalju novac svojim rođacima. Smatram da ne bi trebalo da se on odnosi na običnog čoveka jer bi mu samo predstavljao problem, već samo na javne funkcionere - kaže Anđelković.

Kaća Lazarević

OVDE KVADRAT STANA KOŠTA I DO 4.500 EVRA

Da nekretnina na ovako popularnoj lokaciji vredi čitavo bogatstvo, potvrdila nam je i Kaća Lazarević, vlasnica „Kaća Lazarević nekretnina“:

- Ovo je jedna od najatraktivnijih lokacija na Vračaru. Stoga je ovde pravo bogatstvo imati i samo garažu, a kamoli 28, koliko je zavedeno da ih ima u ovoj zgradi. Cena garažnog mesta je 20.000 evra, dok je cena kvadratnog metra za stanove od 2.500 evra pa i do 4.500, u najnovijim zgradama sa izvanrednim strukturama stanova.

foto: Kurir

DANAS U KURIRU SAZNAJTE JOŠ

* VLADU POPA UBILI GREŠKOM! POTPUNI PREOKRET: Pucali mu u noge kao opomena, a kad je skočio na napadača, drugi ubica ga izrešetao! Evo kako je STVARNO UBIJEN INVESTITOR!

* MULJAČINA! JEREMIĆ UZIMAO PARE I OD EL ČAPA: Lider Narodne stranke poslovao i u Latinskoj Americi

* INTERVJU MILOŠ JOVANOVIĆ, LIDER DSS: Ne sastajem se sa Draganom Đilasom

* NAJVEĆA PRETNJA MIRU NA BALKANU: Albanci formiraju vojsku Kosova 14. decembra

* MISTERIJA! MAJKA STUDENTKINJE NESTALE PRE TRI GODINE: Tražili su mi 40.000 evra za istinu o mojoj ćerki Biljani

* FAJT! KRISTIJAN ODGOVORIO IZ ZATVORA NA PROZIVKE: Žabac je picopevac prosviranog mozga

* JEZIVO! ZLOČIN U LJUTICI KOD KOCELJEVE: Starac ubijen štanglom, komšija prijavio da su mu iskopane oči

* ŠOK! CRNOGORSKI SUD BLOKIRAO IMOVINU: Pripadnik "kavačkog klana" kupovao lokale od Mateje Kežmana

* KOSOVSKA MITROVICA: NA PROTESTU HILJADE ŽENA Ana, majka hrabrost, rodila je osmoro i čeka deveto dete

* DRAMA U VRTIĆU "LANE" U VRČINU: Lekari spasili devojčicu, majka i vaspitačica nisu uspevale da je probude

* ISTRAŽIVANJE EUROSTATA: Mnogo smo, bre, lenji, ne volimo da peremo i peglamo, al' smo šampini u gledanju TV!

* VAZDUH U SRBIJI OPASAN PO ZDRAVLJE: Valjevo i Niš najzagađeniji gradovi u Srbiji

* EKSKLUZIVNO KURIR U POSETI! DARKO LAZIĆ: Staću na noge! Ovo mi je najveća životna lekcija

* LJUBA BILA NA METI DUŠANU SPASOJEVIĆU: Karađorđe je poslao Zemunce da me ubiju

* BOL NIKADA NEĆE PROĆI: Ksenija Pajčin bi juče napunila 41. godinu

* NAPRAVILI SMO SPEKTAKL S DUŠOM: Lazar Ristovski pred sutrašnju premijeru "Kralja Petra"

* IVICA KRALJU PORUČUJE: Lako ćemo sa Ronaldom, moramo da pobedino Luksemburg

* PRINC OD MONAKA Kako je fudbaler Petar Škuletić utišao Kneževinu, ZASLUŽIO SAM GOL pred Anrijem

* SRBIN PRVI STRELAC BUNDESLIGE: Jović na svakih 72 minuta da gol!

LŠ: ZVEZDO, EVO TI ŠANSE Nejmar i Mbape ne igraju u Beogradu?

SPRSKA PRAVOSLAVNA CRKVA DANAS OBELEŽAVA VAVEDENJE PRESVETE BOGORODICE: Kurir poklanja luksuznu ikonu u zlatotisku sa molitvom

Svaki čitalac dnevnih novina Kurir danas dobija luksuznu ikonu sa likom Presvete Bogorodice u zlatotisku sa molitvom. U crkvenom kalendaru, ovaj praznik je obeležen crvenim slovom i slavi se kao uspomena na dan kada je Bogorodica, u pratnji svojih roditelja Joakima i Ane, prvi put uvedena u hram božji.

Postoji verovanje da je Bogorodica jedina žena koja je na svom misionarskom putovanju po povratku iz Svete zemlje koja je stupila na tlo Svete gore. Prema narodnim običajima i verovanjima, na istoku Srbije zemljoradnici na osnovu vremena toga dana predskazivali su rod useva - vedro nebo obećava dobru letinu, a stočari slave Vavedenje kako bi im Bogorodica zaštitila stoku od zveri. Bogorodica se smatra i zaštitnicom žena porodilja i postoje razna narodna verovanja vezana za moć ikona na kojima je ona predstavljena.

foto: Kurir

Kurir / Silvija Slamnig

Foto: Arhiva, Google street view

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track