OGLASILA SE MAJA GOJKOVIĆ: Tužbu neću podneti, a imam irazlog za to! Evo šta je rekla posle prozivki i uvreda na Tviteru
Foto: Marina Lopičić

neprimereni rečnik

OGLASILA SE MAJA GOJKOVIĆ: Tužbu neću podneti, a imam irazlog za to! Evo šta je rekla posle prozivki i uvreda na Tviteru

Politika -

BEOGRAD - Glumac Sergej Trifunović, politički aktivan u okviru Saveza za Srbiju, obratio se predsednici Skupštine Srbije Maji Gojković neprimerenim rečnikom u obraćanju bilo kojoj ženi, a Gojković danas kaže da neće podneti tužbu zbog njegovog uličarskog i prostačkog istupa, jer "neće da pravi heroja od nevaspitanog čoveka".

- Iz Saveza za Srbiju niko nije osudio, nisu žene, jer verovatno stoje iza programa koji se odnosi na ravnopravnost žena i borbu protiv nasilja, a ovo je deo njihovog programa. Podsetiću vas da je (Željko) Veselinović bio donedavno koordinator Saveza koji je predlagao da siluju predsednicu vlade Anu Brnabić, a danas je to Boško Obradović, rekla je Gojković i dodala da je "ovo sada nešto novo".

Kaže da Trifunovića, koga je nazvala perjanicom Saveza za Srbiju, ne poznaje i da je on iz čista mira napisao za nju da je "fuksa, ali i da nije ljudsko biće" što, kaže Gojković, izgleda raduje poslanice tog saveza.

- Juče sam ih pozvala, i Dijanu Vukomanović i Sandu Rašković Ivić, i Mariju Janjušević, Mariniku Tepić, Aleksandru Jerkov, Godranu Čomić, Maju Videnović da osude ovakvo ponašanje, da se ograde od ovih ljudi...da izbace takve ljude iz svoje organizacije - rekla je Gojković.

Na konstataciju da se to nije desilo sa Željkom Veselinovićem, Gojković je rekla da je razlog tome što se oni zapravo slažu sa prostaklukom, uvredama i pretnjama.

- Uostalom, stojimo u kabinetu gde su čelnici predvođeni Marijom Janjušević, Boškom Obradovićem i Srđanom Nogom upravo pribegli pre godinu dana nasilju, i verbalnom i fizičkom. Udarili su me upravo u ovom kabinetu. I oni ćute, rekla je Gojković.

Ona dodaje da na sve to ćute i novinari koji su, kako kaže, za mnogo manje stvari pravili serijale, gostovale su im i političarke koje "danas podržavaju Sergeja Trifunovića u njegovom vrhunskom prostakluku.

Kaže i da je Trifunović sam sebe uvredio svojim političkim delovanjem.

- Juče sam rekla da je on sasvim solidan glumac i želim mu da konačno napravi neku dobru ulogu u filmu ili u nekoj predstavi, jer se očigledno nalazi u stvaralačkoj krizi, pa je pribegao političkoj karijeri, rekla je Gojković.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Marina Lopičić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja