EH, DA JE SAMO ZGRADA OD 30 MILIONA: Bivšeg direktora "Koridora Srbije" zovu KRALJ RAKOVICE, a evo i zašto
Foto: Nemanja Pančić, Vladimir Šporčić

dmitar đurović gradi li gradi

EH, DA JE SAMO ZGRADA OD 30 MILIONA: Bivšeg direktora "Koridora Srbije" zovu KRALJ RAKOVICE, a evo i zašto

Politika -

Zgrada kod Hrama Svetog Save vredna 30 miliona evra nije jedina nekretnina bivšeg direktora „Koridora Srbije“. Kurir je pronašao još jednu građevinu u Rakovici od oko 1.000 kvadrata

Luksuzna zgrada od 30 miliona evra kod Hrama Svetog Save u Beogradu nije jedina koju su Dmitar Đurović, bivši direktor „Koridora Srbije“, i njegova familija sagradili.

Za zgradu u Rakovici, vrednu oko milion evra, koja ima osam velikih stanova s penthausom, kao i dvorište i garaže, lično je bio investitor Dmitar, saznaje Kurir.

Dobio nadimak

- On je pre petnaestak godina kupio plac i počeo je da gradi zgradu. Neke stanove je prodao. U početku je i sam živeo ovde s porodicom, ali kad se razveo, stan je ostavio bivšoj ženi i ćerki. Nije ovo jedina zgrada na Miljakovcu i u Rakovici koju je Dmitar podigao. U ovom kraju ljudi ga zovu „kralj Rakovice“, eto toliko je ovde veliki njegov građevinski učinak. Samo ovde ima oko 1.000 kvadrata, što vredi oko milion evra - kaže izvor Kurira.

Naša ekipa danas je pronašla zgradu u Ulici Bojana Đordumovića, a na jednom od interfona stoji i Đurovićevo ime, mada prema rečima komšija on već godinama ne boravi ovde.

Dok je bio javni funkcioner, Đurović je Agenciji za borbu protiv korupcije prijavio imovinu koja se vodila na njega, a koja je tolika da svaki prosečan građanin može samo da sanja o njoj.

Veliko bogatstvo

Na pozamašnom spisku stoji da se na Dmitra Đurovića vodi poslovni i proizvodno-magacinski prostor od 1.344 kvadratna metra, stan od 59 kvadratnih metara, kuća od 74 kvadratna metra, 425 kvadratnih metara građevinskog zemljišta i voćnjak, dve garaže u zgradi u Bore Stankovića na Vračaru i poslovni prostor u istoj zgradi od 190 kvadratnih metara, a tu jedan kvadrat košta i do 4.500 evra.

Iako nam je Đurović u ponedeljak poručio da ga više ne zovemo, mi smo ipak želeli da ga pitamo za detalje o zgradi u Rakovici kako bismo ispoštovali profesionalne standarde i čuli i drugu stranu, ali on se nije javljao na mobilni telefon.

Ljubitelj motora Vozi motocikle, „hondu“ i „zastavu 101“

Pored skupocenih nekretnina, Dmitar Đurović obožava automobile, ali i dvotočkaše. Na imovinskoj karti u Agenciji za borbu protiv korupcije stoji da je Đurović za vreme rukovođenja „Koridorima Srbije“ imao dva automobila: „hondu sivik“, kupljenu na lizing, „zastavu 101“ iz 1986. godine, kao i motocikle „honda devil“ i „suzuki GS 500“.

Jelisaveta Vasilić Dobro je što se donosi zakon o poreklu imovine

Donošenjem zakona o poreklu imovine, koji je najavljen, smanjiće se mogućnost imovinskih malverzacija, smatra Jelisaveta Vasilić iz Saveta za borbu protiv korupcije.

- Mislim da i sada ima dosta mogućnosti da se proverava poreklo imovine. Postoji mogućnost za paralelno upoređivanje određenih podataka koja dalje mogu da otkriju neslaganja. Svakako da će biti dobro da se poreklo imovine uvrsti u zakonske okvire i da se taj zakon donese - kaže za Kurir Vasilićeva.

jelisaveta vasilić
jelisaveta vasilićfoto: FoNet/MC
dmitar đurović
dmitar đurovićfoto: Nemanja Pančić

Lična karta

Rođen: 1962. godine u Prištini Obrazovanje: Fakultet za uslužni biznis u Novom Sadu Karijera: Od 1983. godine posluje u privatnom sektoru, bio je vlasnik i direktor više kompanija u zemlji i inostranstvu, direktor „Koridora“ od 2012. godine. Od 2016. više nije u „Koridorima“ ni kao savetnik, a tu funkciju obavljao je tri meseca.

Politička aktivnost: Od 2012. godine je član Srpske napredne stranke, obavlja funkciju koordinatora Saveta gradskog odbora SNS Beograd. Pre učlanjenja u SNS nije bio član nijedne političke opcije.

(Kurir.rs/Silvija Slamnig /Foto: Nemanja Pančić, Fonet/MC)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track