ALBANCI SE MEĐUSOBNO OPTUŽUJU, KIVNI I NA EVROPU! Hoti: Vlada je odgovorna za neuspehe Kosova, razočarala i EU zbog liberalizacije viza
Foto: Facebook Printscreen

Nezadovoljstvo u prištini

ALBANCI SE MEĐUSOBNO OPTUŽUJU, KIVNI I NA EVROPU! Hoti: Vlada je odgovorna za neuspehe Kosova, razočarala i EU zbog liberalizacije viza

Politika -

Sve vreme smo za to da se Kosovo ne deli, ali sve kretanja, ne samo na severu, idu oko ovog neuspelog procesa, rekao je Hoti

PRIŠTINA - Šef poslaničke grupe Demokratskog saveza Kosova Avdulah Hoti je večeras na vanrednoj sednici takozvane "skupštine Kosova" optužio tzv. "vladu Kosova" za neuspeh u procesu liberalizacija viza i podvukao da je razočarala i Evropsku uniju.

"Ovi su razočarali Brisel i naše građane. Arogancija ovih ljudi se ne može tolerisati. Sve vreme smo za to da se Kosovo ne deli, ali sve kretanja, ne samo na severu, idu oko ovog neuspelog procesa", rekao je Hoti.

Hoti je rekao da nema novih priznanja nezavisnosti Kosova, a da oni koje su ga priznali, priznanja povlače.

"Građani Kosova imaju potrebe za normalnošću i jasnom budućnošću, boljim obrazovanjem i zdravstvo,. Očekujemo da koalicija 'velikih poslova' preuzme odgovornost za ove neuspehe", kazao je Hoti.

Šef poslaničke grupe Samoopredeljenja Glauf Konjofca je rekao da su sve vlade obećavale liberalizaciju viza od 2009. godine do sada.

"Zamislite obećanje je dato Hašima Tačija tri godine pre nego što smo dobili vodič za liberalizaciju viza, koji smo dobili 2012 godine", rekao je on.

Konjufca je odgovornim za neuspeh nazvao premijera Ramuša Haradinaja.

Poslanica Demokratske partije Kosova Bljerta Deljiu Kodra je rekla da je Kosovo ispunilo sve uslove za liberalizaciju viza, uključujući i ratifikaciju demarkacije granice sa Crnom Gorom i borbu protiv korupcije, i očekivalo se da dobije pozitivne signale, ali je loša vest za građane odlaganje odluke o liberalizacije viza.

Ona je kritikovala opozicione stranke zbog stava povodom (ne)liberalizacije viza, ističući da će Kosovo nastaviti rad na jačanju institucija i zatražila od EU da Kosovo tretira isto kao i sve druge zemlje regiona, koje su ranije dobile liberalizaciju viza.

Skupštinu nastavlja raspravu o liberalizaciju viza u kojoj poslanici brane vladu ili je napadaju, zavisno od svoje ;pripadnosti vlasti ili opoziciji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track