Najnovije vesti

RAMA JE OVO BAŠ LEPO SMISLIO: Provocira iz komšiluka, pa još pokušava i da krivicu svali na Srbiju
Foto: AP

beograd na udaru

RAMA JE OVO BAŠ LEPO SMISLIO: Provocira iz komšiluka, pa još pokušava i da krivicu svali na Srbiju

Politika

ZAGREB - Albanski premijer Edi Rama, povodom taksi koje su prištinske vlasti uvele na robu iz Srbije, pokušao je da krivicu prebaci na Beograd jer je, kako on tvrdi, Srbija ta koja je prekršila ugovor CEFTA.

 

Rama je, na konferenciji za štampu u utorak u Zagrebu, nakon susreta sa hrvatskim premijerom Andrejem Plenkovićem, rekao da je, kako tvrdi, Srbija prekršila ugovor CEFTA, da se Kosovo žalilo, ali nije bilo reakcija s druge strane, prenela je Hina.

On je pri tom priznao da je povećanje carina od 100 odsto na proizvode iz Srbije "nenormalno", ali je dodao i da je "situacija nenormalna". Albanski premijer kaže da bi to u normalnim uslovima bio problem.

 

Povodom optužbi o stvaranju "velike Albanije", Rama je rekao da se one uvek javljaju kada albanska strana na Kosovu, kako tvrdi, "s pravom nešto traži i kada Albanija i Kosovo razgovaraju o stvarima od zajedničkog interesa".

 

Premijer Rama je napomenuo da Tirana i Zagreb imaju "tradicionalno dobre odnose", i zahvalio Hrvatskoj na bezrezervnoj podršci Albaniji, "ali i kada je u pitanju priznavanje Kosova". On istakao da je "od početka rađanja Hrvatske, Abanija uvek bila uz svog prijatelja i da je Hrvatska uvek bila uz Albaniju".

 

Rama je, takođe, podsetio da je tokom dana potpisana Izjava o strateškom partnerstvu dveju zemalja. Hrvatski premijer Plenković je, na istoj pres konferenciji, izjavio da Hrvatska želi dobre odnose sa svima, "i Albanijom, i Kosovom, i Srbijom". "Želimo da se odnosi normalizuju i stabilizuju, rekao je Plenković.

 

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: AP)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...