SRBI NASTAVILI MIRNE PROTESTE U KOSOVSKOJ MITROVICI: Izveli performans fer-plej na briselski način
Foto: Tanjug/Sava Radovanović

SRBI NASTAVILI MIRNE PROTESTE U KOSOVSKOJ MITROVICI: Izveli performans fer-plej na briselski način

Politika -

KOSOVSKA MITROVICA - Srbi sa severa Kosmeta danas su nastavili mirne proteste u Kosovskoj Mitrovici, a kako su rekli rezultat nakon današnjeg performansa je 12:44 za Srbiju, aludirajući na broj rezolucije Saveta bezbednosti UN.

Srbi su i danas nastavili mirne proteste zbog dodatnih taksi Prištine od 100 odsto, a studenti Unije Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Mitrovici u podne su izveli performans "Fer-plej na briselski način", sa ciljem da se ukaže na položaj srpskog naroda na KiM, ali i na jučerašnju odluku prištinskih vlasti da košarkašima Partizana ne dozvoli prelaz preko Jarinja.

foto: Tanjug/Sava Radovanović

Student Tehničkog fakulteta i član ekipe "Srbi sa KiM" Miljan Mojsić rekao je da su današnjim performansom studenti želeli da otvore oči Evropi i pokažu kako žive Srbi na KiM. Studenti Prištinskog univerziteta sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici protestovali su danas protiv mera Prištine izvodeći košarkaški performans "Fer-plej na briselski način", kojim su međunarodnoj zajednici ukazali na neravnopravan položaj i borbu Srba sa KiM za svoja prava. Utakmica je završena pobedom "Srba sa KiM" rezultatom

foto: Tanjug/Sava Radovanović

Predsednik parlamenta Prirodno-matematičkog fakulteta u Kosovskoj Mitrovici Aleksandar Arsenijević rekao je pre početka "utakmice" da su studenti danas prikazali kakvu borbu Srbi sa KiM danas vode sa "svetskim silama i aždajama".

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Tanjug/Sava Radovanović)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track