Najnovije vesti

HAG POZVAO 3 BIVŠA OFICIRA TERORISTIČKE OVK NA ISPITIVANJE: Jedan od njih bio poslanik u Skupštini Kosova, pregovara se o dobrovoljnoj predaji?
Foto: Profimedia

POČINJE LI KONAČNO PRAVDA ZA SRPSKE ŽRTVE?

HAG POZVAO 3 BIVŠA OFICIRA TERORISTIČKE OVK NA ISPITIVANJE: Jedan od njih bio poslanik u Skupštini Kosova, pregovara se o dobrovoljnoj predaji?

Politika

Specijalno tužilaštvo u Hagu pozvalo je početkom decembra na ispitivanje tri bivša oficira Oslobodilačke vojske Kosova (OVK), među kojima je i jedan bivši poslanik Skupštine Kosova, preneo je portal gazetaexpress.com.

 

Portal je naveo da je identitet tih osoba poznati redakciji. U odgovoru na pitanje redakcije portala, iz kancelarije Specijalnog tužioca Džeka Smita je navedeno da ne daju informacije o slučajevima koji su u toku, niti daje informacije o vremenu kada bi mogle da budu podignute moguće optužnice.

 

Televizija KTV javlja da ima informacije da su istražitelji Specijalnog tužilaštva bili na Kosovu i pregovarali o mogućoj predaji osumnjičenog bivšeg poslanika Skupštine Kosova.

 

"Ima izgleda da se u januaru postigne sporazum i da se on vrlo brzo dobrovoljno preda", javlja KTV.

 

Prištinski portal je preneo da je bivši poslanik koji je navodno dobio poziv tužilaštva, odbio da odgovara na pitanja redakcije gazetaexpress.com.

 

Specijalni sud i Specijalno tužilaštvo su institucije koje su formirane zakonom usvojenim u Skupštini Kosova 2015. godine kao rezultat izveštaja švajcarskog senatora Dika Martija koji je 2011. godine prihvaćen kao dokument Saveta Evrope.

 

 

Kurir.rs/Tanjug

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...