Najnovije vesti

ĐURIĆ O POVLAČENJU PRIZNANJA KOSOVA OD STRANE MADAGASKARA: Propadaju pokušaji Prištine da nametne svoje viđenje statusa KiM
Foto: Marina Lopičić

reagovanje

ĐURIĆ O POVLAČENJU PRIZNANJA KOSOVA OD STRANE MADAGASKARA: Propadaju pokušaji Prištine da nametne svoje viđenje statusa KiM

Politika

Direktor Vladine Kancelarije za KiM Marko Đurić rekao je danas da povlačenje priznanja nezavisnosti Kosova od strane Madagaskara pokazuje da propada pokušaj Prištine da na jednostran način, bez dogovora sa Beogradom, nameće Srbiji i celom svetu svoje viđenje statusa Kosova i Metohije.

"Borba koju pokazuje srpska strana, predsednik Vučić i srpska diplomatija, ministar Dačić, rezultirali su time da smo u prethodnom periodu imali sada već i više od deset povlačenja priznanja jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova i Metohije", rekao je Marko Đurić za Radio Beograd.

On je istakao da je ultimativni cilj Srbije da se na kompromisan način, kroz dijalog dođe do rešenja u interesu svih strana.

Đurić je napomenuo da se kroz nasilje, kojem ovih dana pribegava Priština uvođenjem jednostranih taksi, krše ljudska prava Srba.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...