KO ŠTITI OVOG ČOVEKA? DA LI SU POLITIČARI IZNAD ZAKONA?! Boško Obradović naredio prebijanje bivše šefice Dveri, a još nije saslušan!
Foto: Privatna Arhiva, Dragana Udovičić

OSUDA

KO ŠTITI OVOG ČOVEKA? DA LI SU POLITIČARI IZNAD ZAKONA?! Boško Obradović naredio prebijanje bivše šefice Dveri, a još nije saslušan!

Politika -

Šef Dveri morao bi najhitnije da bude saslušan nakon optužbi da je naredio prebijanje svoje nekadašnje saradnice Jelene Đorđević. Niko ne sme da bude iznad zakona, ocenjuju sagovornici Kurira

Lideru Dveri Bošku Obradoviću preti deset godina zatvora ukoliko se utvrdi da je zaista naredio brutalno prebijanje svoje nekadašnje saradnice Jelene Đorđević iz Niša!

Pravnici i političari saglasni su u oceni da tužilaštvo mora da reaguje na navode Đorđevićeve, inače bivše čelnice Dveri u Nišu, koja je za Kurir ispričala da je napad na nju spremao i naredio lično Obradović. On bi morao što pre da bude saslušan jer, kako ocenjuju, političari ne smeju da budu iznad zakona!

Krivično delo

Advokat Nebojša Milosavljević objašnjava za naš list da bi Obradović, ukoliko se utvrdi istinitost navoda Đorđevićeve, mogao da se suoči sa optužbom za podstrekavanje na krivično delo sa elementima nasilja, za šta je, kako kaže, zaprećena zatvorska kazna i do 10 godina.

Advokat Milosavljević: Tužilac mora da utvrdi mnogo elemenata. Obradović da da Iskaz
Advokat Milosavljević: Tužilac mora da utvrdi mnogo elemenata. Obradović da da Iskazfoto: Maja Mojsovski Rašević

- Javni tužilac bi trebalo da utvrdi mnogo elemenata, kao na primer, da li su pretnje bile ozbiljne, da li je namera bila zaista fizičko nasilje ili psihičko zastrašivanje, da li je bilo podstrekavanja na iznudi ili nešto drugo, da li su istinite tvrdnje i žene koja ga optužuje i muškarca koji tvrdi da mu je Obradović dao instrukcije da to učini... Naravno da iskaz mora da da i sam Obradović, pa da se na osnovu svih činjenica da pravna kvalifikacija. Ako se ispostavi da je tačno sve što je izašlo u javnost, to bi moglo da bude podstrekavanje na neko krivično delo sa elementima nasilja - objasnio je Milosavljević.

Ozbiljne optužbe

I politički analitičar Dejan Vuk Stanković očekuje efikasnu reakciju države.

foto: Fonet

- Nema sumnje da državni organi treba da reaguju, i to efikasno i brzo, da razjasne celu stvar. Isuviše je ozbiljna priča, isuviše su ozbiljne optužbe. Puno toga je u igri. Ovde je reč o optužbama za političko nasilje. Dakle, reakcija države je potrebna odmah da se takve pojave ne bi širile našim političkim životom - ocenio je Stanković.

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović smatra je da slučaj u kojem bivša funkcionerka Dveri optužuje Obradovića za pretnje nasiljem zahteva ozbiljnu istragu tužilaštva.

Stefanović: Ako se pokaže da je tačno da je dobijala pretnje, to je onda užasan nastavak kampanje nasilja nad ženama
Stefanović: Ako se pokaže da je tačno da je dobijala pretnje, to je onda užasan nastavak kampanje nasilja nad ženamafoto: Marina Lopičić

- Sačekaćemo istragu tužilaštva jer, ako se pokaže da je tačno da je dobijala pretnje, to je onda užasan nastavak kampanje nasilja nad ženama jer su Maji Gojković rekli da je „fuksa“, premijerki su pretili silovanjem - naveo je juče Stefanović.

Različiti aršini

Ocenio je da postoji šablon po kojem se, nakon pretnji nasiljem koje, kako je rekao, iznose predstavnici opozicije, „pojavi Dragan Đilas da to relativizuje“. - Ne smemo dozvoliti da bilo ko relativizuje nasilje. Mi nismo pokušali da relativizujemo napad na Borka Stefanovića, već smo ga odmah osudili i uhapsili odgovorne. Nismo mi prebili novinarke Pinka.. Oni su ti koji čine nasilje, koji su pozivali na silovanje premijerke... Đilas je, nažalost, posle ispovesti Jelene Đorđević, koja je rekla da ju je Obradović ugrozio, rekao da u to ne veruje i da to sigurno nije tačno - izjavio je Stefanović.

Optužuje... Jelena Đorđević
Optužuje... Jelena Đorđevićfoto: FOTO KURIR

Ministar je napomenuo i da su, kada se pojavila vest da je toj ženi prećeno, sve opozicione stranke reagovale, ali da su posle, kada se saznalo joj nije pretila vlast nego Obradović, to pokušali da relativizuju.

Obradović nije odgovarao na naše poruke i pozive ovim povodom.

Srboljub Mickić, čovek koji je trebalo da prebije Đorđevićevu BOŠKO MI JE IZDAO NAREĐENJE, ALI NISAM MOGAO DA JE PREBIJEM

foto: Printscreen Kurir TV

Jelena Đorđević je ispričala da joj je Obradović pretio fizičkim nasiljem kada mu je rekla da napušta njegov pokret i da zadržava mandat u lokalnoj skupštini u Nišu. Srboljub Mickić, čovek koji je, po sopstvenom priznanju, trebalo da pretuče Đorđevićevu, za Kurir je potvrdio da je naredbu dobio lično od Boška Obradovića. Kako je ispričao, Obradović mu je dao precizne instrukcije kako treba da se kazni odbornica koja je htela da zadrži svoj mandat. Mickić, koji je član GO Dveri i bivši član Obradovićevog ličnog obezbeđenja, tvrdi da je prvo prihvatio zadatak a zatim i odustao, jer nije mogao da bije ženu. Njemu je za ovu uslugu nuđena bolja pozicija u pokretu i prolazno mesto na izbornoj listi odbornika.

Zorana Mihajlović OBRADOVIĆ JE ODUVEK NASILNIK

foto: Ana Paunković

Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović oštro je osudila ponašanje lidera Dveri. - Pa to je zaštitni znak Boška Obradovića i Dveri od početka. I nema razlike između Boška Obradovića i Dragana Đilasa - nasilnici!

REČ NARODA

KO ŠTITI POLITIČARE I DA LI SU ONI IZNAD ZAKONA?

MIODRAG ŠAŠO,KORESPONDENT

SVI DA ODGOVARAJU

foto: Kurir

Svako od nas bi trebalo, dakle ne samo mi nego i političari, da odgovara za ono što je počinjeno ili nije urađeno kako treba. Naravno da institucije treba da se pozabave time, pričaju da niko nije zaštićen, hajde da vidimo to.

VEROLJUB MARKOVIĆ PENZIONER POLITIČARI NEDODIRLJIVI

foto: Kurir

Pevači, javne ličnosti i političari - svi su iznad zakona! Oni treba da odgovaraju obavezno ukoliko su počinili neko krivično delo, sramota je ako ne odgovaraju. Treba da odgovaraju kao i obični građani.

RADOJKA JEREMIĆ PENZIONERKA SRAMOTA DA SU ZAŠTIĆENI

foto: Kurir

Svakako treba da odgovaraju ako su nešto počinili. Sramota je ako su neki od njih iznad zakona. Ako se poredimo sa zemljama Evrope, videćemo gde smo.

ZORAN ĐORĐEVIĆ KISI PESNIK GDE SU POLICIJA I SUD

foto: Kurir

Svi su ko nokat i meso. Iznose optužbe, psuju se, pljuju, a gde su prijave, policija, sud i zatvor? To je redosled. Napisali su zakone da se bolje zaklone. Napisali su ustave da mozak zaustave.

DRAGAN KOSTIĆ PENZIONER

NAROD TRPI NEPRAVDE

foto: Kurir

Sve su to za mene banditi. Sramota je šta se radi. A narod trpi takve nepravde da je to strašno... Ima tu i bahaćenja.

foto: Kurir

U Kuriru saznajte još i:

BRANKO RUŽIĆ ZA KURIR: Opozicija je jalova! Vlast može da bude mirna

CECA ODRŽALA KONCERT NA KOSOVU: Želim da srpska deca mirno spavaju!

ISTRAŽUJEMO! ČIME SRBIJA PRIVLAČI STRANE TURISTE: Stranci nas vole zbog kulture i cena

POKRET "ŽUTIH PRSLUKA": Pariz opet ratna zona

NEVEROVATNA PRIČA! ČUDO HILANDARA! Sloboda začela pomoću loze Svetog Simeona

KOMŠIJE BOLI ISTINA: Hrvati i Albanci hoće da nam otmu gusle

TRAGEDIJA U ŠVAJCARSKOJ: Kamiondžija pregazio dečaka iz Srbije! Umro ocu na rukuma: "Sine moj, ne napuštaj nas!"

STRAVIČNA NESREĆA KOD VLASOTINAČKE PETLJE: Eksplodirala plinska boca, mladić izgoreo za volanom

DUŠKO ŠARIĆ TUŽI DRŽAVU: Traži 200.000 evra od Crne Gore

USPEH SRPSKOG SUDIJE: Mažić treći na svetu!

ŽIVOT I ZDRAVLJE

KURIR SUTRA POKLANJA NOVI BROJ MAGAZINA LENA: Otkrivamo kako da ublažite svrab i suboću kože izazvane ekcemom

I ove nedelje samo uz Kurir poklon - najbolji porodični magazin u Srbiji!

U ovom periodu godine mnogi imaju nevolje sa hroničnim oboljenjima, a jedno od najčešćih je definitivno ekcem, koji izaziva neprijatnosti poput svraba i suvoće kože. U novom broju magazina Lena pročitajte sve o ekcemu, kako nastaje, koji su faktori, kako ga ublažiti...

Smanjenu želju za hranom mogu da uzrokuju bezazlene promene: starenje, loše vreme, povišena temperatura, ali i mentalne i fizičke bolesti. Saznajte na koje simptome treba da obratite pažnju.

Ekskluzivno za magazin Lena Nada Macura govori o svojim opsesijama, lažnim profilima na društvenim mrežama i čime bi se bavila da nije lekar.

Poklanjamo vam savete nutricioniste, koji za magazin Lena otkriva koje su najbolje namirnice za zdrav postni jelovnik, kao i recepte za najlepša jela iz bakine kuhinje.

foto: Kurir

Lena - vaš saputnik, prijatelj i vodič kroz život!

Čitajte u sutrašnjem Kuriru!

(Kurir.rs/Silvija Slamnig /Foto: Privatna Arhiva, Dragana Udovičić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track