NOVA STRANKA NA MEĐUNARODNI DAN LJUDSKIH PRAVA: Atmosfera gaženja sloboda i dostojanstva
Foto: Printscreen/Facebook

Osuda

NOVA STRANKA NA MEĐUNARODNI DAN LJUDSKIH PRAVA: Atmosfera gaženja sloboda i dostojanstva

Politika -

Nova stranka ocenila je danas da Srbija dočekuje 10. decembar, Međunarodni dan ljudskih prava, u atmosferi "potpunog gaženja ne samo sloboda koje su osnov svakog modernog društva, već, pre svega, dostojanstva i inteligencije".

Nova je u saopštenja ocenila da se u državi u kojoj su "medijske hajke protiv svakoga ko se barem usudi da pomisli drugačije od vladajuće strukture predvođene Aleksandrom Vučićem svakodnevica, a novinarska sloboda miseona imenica, ne može govoriti o ljudskim pravima u drugačijem kontekstu od onoga koji nam nalaže da se bezuslovno borimo za njihovo poštovanje".

"Verbalno i fizičko razračunavanje, urušavanje svih državnih institucija i suspenzija zakonodavne i sudske vlasti direktno iniciraju porast vršnjačkog, partnerskog i porodičnog nasilja kao posledicu bržeg, jačeg i boljeg naprednjačkog autoritarizma", stoji u saopštenju.

Nova stranka je upozorila vlast da "ne potcenjuje građane misleći da nisu svesni poniženja kojem su konstantno izloženi" jer to kako se navodi, "niti će biti zaboravljeno, niti proći nekažnjeno".

(Kurir.rs/Beta/Foto: Printscreen)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track