Najnovije vesti

RAMUŠE, ČUJEŠ LI TI SEBE? ŠOK IZJAVA HARADINAJA: Kosovo šampion u zaštiti prava svih zajednica?! ZA SUTRA NAJAVIO NOVE MERE PROTIV BEOGRADA
Foto: Beta/Armenija Zajmi Bešević

još se i hvali...

RAMUŠE, ČUJEŠ LI TI SEBE? ŠOK IZJAVA HARADINAJA: Kosovo šampion u zaštiti prava svih zajednica?! ZA SUTRA NAJAVIO NOVE MERE PROTIV BEOGRADA

Politika

PRIŠTINA - Premijer privremenih prištinskih institucija, Ramuš Haradinaj, tvrdi da Kosovo može da se pohvali da garantuje poštovanje ljudskih prava svake zajednice i da, kako kaže, ima tendenciju da bude "pravi šampioni" u njihovoj zaštiti i promociji.

Ljudska prava, kaže Haradinaj, su neodvojiva, međusobno povezana i međuzavisna, bilo da je reč o građanima ili političarima.

"U našem društvu i u našoj novoj državi ne postoji prostor za diskriminaciju na etničkoj, verskoj, partijskoj ili regionalnoj osnovi i, pored našeg veoma naprednog Ustava, postoji visoka građanska i institucionalna svest ", napisao je Haradinaj na svom Fejsbuk profilu.

Haradinaj: Sutra donosimo odluku o novim merama protiv Srbije

Ramuš Haradinaj rekao je da "još ne može da govori o mogućim merama protiv Srbije", već će o tome govoriti sutra posle sednice Vlade Kosova.

- Ne mogu danas da govorim o tome. Sutra će biti rasprava o novim merama na sednici Vlade, pa ću posle toga izaći sa odgovorima - rekao je Haradinaj, a prenosi Koha.

Ovih dana se spekulisalo da će neke od mera biti: ukidanje platnog sistema na severu Kosova, zabrana ulaska ministara i srpskih zvaničnika, kao i zabrana ulaska vozilima sa srpskim tablama.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Beta/Armenija Zajmi Bešević)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...