BRNABIĆEVA SE SASTALA SA PREDSEDNIKOM ČEŠKOG VEĆA POSLANIKA: Za srpsku premijerku priređen specijalni radni ručak
Foto: Beta/Vlada Srbije

poseta češkoj

BRNABIĆEVA SE SASTALA SA PREDSEDNIKOM ČEŠKOG VEĆA POSLANIKA: Za srpsku premijerku priređen specijalni radni ručak

Politika -

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić danas se, u nastavku posete Češkoj Republici, sastala sa Radekom Vondračekom, predsednikom Veća poslanika češkog parlamenta.

On je tim povodom priredio radni ručak u čast premijerke Brnabić. Predsednica vlade Srbije doputovala je ranije danas u zvaničnu posetu Češkoj Republici, u čijem fokusu će biti bilateralni odnosi.

Nju je u predsedničkom zamku Lani, nadomak Praga, dočekao češki predsednik Miloš Zeman. Pred početak sastanka, potpisan je i sporazum o regulisanju klirinškog duga Srbije prema Češkoj.

Nakon sastanaka sa Zemanom i Vondračekom, Brnabićeva će razgovarati i sa premijerom Andrejom Babišem, na čiji poziv je i doputovala u Prag. Nakon razgovora u četiri oka Brnabićeve i Babiša, predviđeni su razgovori s delegacijama, a zatim i zajednička konferencija za novinare.

Poseta Ane Brnabić Pragu pada u trenutku kada se obeležava 100 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa između Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca i Čehoslovačke, a očekuje se da će ova poseta biti podsticaj za dalje unapređenje, pre svega ekonomskih odnosa dve zemlje.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track