Najnovije vesti

MINISTAR STEFANOVIĆ: Cilj Prištine je proterivanje Srba sa severa Kosova
Foto: Marina Lopičić

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova

MINISTAR STEFANOVIĆ: Cilj Prištine je proterivanje Srba sa severa Kosova

Politika

BEOGRAD - Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović ocenjuje da su nove mere koje najavljuju prištinske institucije usmerene prvenstveno protiv Srba na Kosovu i Metohiji, ali da one neće svakako doneti ništa dobro, ne samo Srbima, već ni Albancima, ali ni celom regionu.

- Priština nastavlja sa ispoljavanjem etnički motivisane agresije čiji je jedini cilj proterivanje Srba sa severa Kosova i Metohije i dovršavanje njihovog etničkog čišćenja. Nakon skandaloznih ekonomskih mera, koje predstavljaju najgrublje kršenje CEFTA sporazuma, oni sada najavljuju nove koje prerastaju u jasno kršenje Rezolucije 1244 SB UN, ali i svih drugih međunarodnih propisa" rekao je Stefanović.

On ističe da čitav niz poteza, koje prištinske institucije preduzimaju, danas preti da preraste u jedan potpuno novi hibridni rat koji vode protiv srpskog naroda koji živi na Kosovu i Metohiji.

Već imamo čitavu medijsku kampanju izmišljotina, poluinformacija i dezinformacija, koje se plasiraju tendenciozno i smišljeno protiv srpskog naroda, iako su prištinske institucije te koje su prekršile sve međunarodne propise, iako su oni brutalno prekršili CEFT-u i iako su oni ti koji pokušavaju da urade ono što nikome drugome u regionu ne bi palo na pamet" kaže Stefanović.

On napominje da prištinske institucije, opsednute svojom namerom da ponize Srbe, ne vide da će ovo naneti štetu i Albancima.

- U ovakvoj situaciji, Republika Srbija ne sme dozvoliti da Srbi budu ponižavani, ne smemo da dozvolimo da oni budu maltretirani i moramo da nađemo način da na miran i dostojanstven način zaštitimo interese našeg naroda.

On upozorava da nedostatak hrane, nedostatak lekova i stalna pretnja da će kosovske jedinice zaposesti sever Kosova stvaraju atmosferu u kojoj ne može da se normalno i slobodno živi u Evropi 21. veka.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Marina Lopičić)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...