Najnovije vesti

HARADINAJ KRIJE ŽENU KAO ZMIJA NOGE, ALI PLAVOKOSA NOVINARKA PROVOCIRA Ovo je Anita, žena koja je odredila Ramušovu sudbinu FOTO
Foto: Printscreen Instagram

Sudbinski susret

HARADINAJ KRIJE ŽENU KAO ZMIJA NOGE, ALI PLAVOKOSA NOVINARKA PROVOCIRA Ovo je Anita, žena koja je odredila Ramušovu sudbinu FOTO

Politika
11:56h

Premijer tzv. Kosova Ramuš Haradinaj od 2003. godine je u braku sa zgodnom plavokosom novinarkom RTK Anitom (devojački Mucaj).

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

M’tha Lola me bo nje foto ?

A post shared by Anita Mucaj (@amucaj) on

Iako albanski mediji često pišu o njihovoj ljubavnoj priči u bajkovitom kontekstu i ističu kako se ovaj sudbinski susret dogodio kad je ona došla da ga intervjuiše kao lidera OVK, Haradinaj je već iza sebe imao ženu koja je mnogo uticala na njegov život i praktično sudbinu.

Ali, hajde da malo proširimo priču.

U jednom tekstu objavljenom u zapadnim medijima, koji se bavi životom Ramuša Haradinaja, u superlativu, stoji da je ovaj drugi sin u porodici sa desetoro dece čuvara u radnji Hilmija Haradinaja bio izuzetno inteligentno dete.

Bio je odličan đak, predsednik odeljenja, a želja mu je bila da kad odsluži vojni rok u JNA 1987. godine upiše studije astronomiju na prištinskom Univerzitetu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Cheers to life!!! #happybday #aboutlastnight @erolldbelegu

A post shared by Anita Mucaj (@amucaj) on

Međutim, loša finansijska situacija u porodici ga je naterala da ode u inostranstvo i tamo počne da zarađuje novac. Zvanične verzije kažu da je se bavio poslovima fizikalca, izbacivača u noćnim klubovima, učitelja borilačkih veština i obezbeđenja na rok koncertima i to u Švajcarskoj, Francuskoj i Italiji.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ballon e 242-te te Marines Amerikane!!! @ramushharadinajks #marinesball

A post shared by Anita Mucaj (@amucaj) on

Nezvanične verzije, opet, govore da je obavljao poslove za albansku mafiju (što ga je i dovelo do liderske pozicije u OVK) i da su mu ovi "legalni angažmani" bili samo paravan. Naravno, obe verzije njegove "karijere" na Zapadu su vrlo živopisne.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Na, tok se bashku!!!

A post shared by Anita Mucaj (@amucaj) on

Uglavnom, jedne večeri je bio na vratima noćnog kluba u kojem je tada radio u Švajcarskoj i tu je upoznao lepuškastu Finkinju po imenu Joana Karlson (ordinarno skandinavsko ime i prezime u rangu naše npr. Jelene Petrović). Varnice su sevnule istog trenutka kad su im se pogledi sreli. Ona mu se osmehnula, a on joj je uzvratio. Posle ju je pronašao u klubu i zajedno su popili nekoliko pića, sporazumevajući se na nekoliko jezika, pre nego što su prepustili univerzalnom - govoru tela.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sot me Edin ne Dhermi!! #kryeministriishqiptareve @ramushharadinajks

A post shared by Anita Mucaj (@amucaj) on

O ovoj romansi pisali su i albanski mediji, ali vrlo šturo. Nemoguće je pronaći bilo kakve preciznije podatke o Joani Karlson. Ni gde trenutno živi, ni čime se bavi, ni kako sada izgleda (njene slike sa Haradinajem datiraju iz devedesetih godina sa Kosova kada je ovaj bio vođa OVK). Međutim, inostrani mediji su saznali da je Haradinaj bio sa njom u legalnom braku i da imaju sina Škeljzena.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#instadaily #instamood #instafit #instatrain #withmypersonaltrainer

A post shared by Anita Mucaj (@amucaj) on

Sa Anitom je kasnije dobio još troje dece - dva dečaka i ćerku.

Ljubavna priča sa Joanom, navodno, okončana je 2001. godine na Ramušovo insistiranje, jer je tada već ozbiljno zabrazdio u političku karijeru na čelu Alijanse za budućnost Kosova.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ne permbylljen e sezonit!!!! #Jale #Dhermi #Albania #DetiJon

A post shared by Anita Mucaj (@amucaj) on

Šturo je pomenuta u Haradinajevim ratnim sećanjima ukoričenim u knjigu "Priče o ratu i slobodi", ali ni tu nije hteo da iznosi neke detalje svoje veze sa Finkinjom, koja je tako ostala jedna od najvećih misterija o životu aktuelnog premijera tzv. Kosova.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Na t'dy n'dasem!!! #dasmashqiptare #dasmat2016 #n'Peje

A post shared by Anita Mucaj (@amucaj) on

Zanimljivo je, ipak, da je u ovoj knjizi izrekao neke vrlo interesatne detalje o sebi. Haradinaj ne smatra sebe muslimanom već se deklariše kao "pripadnik četvrte generacije u katoličkoj familiji".

"Ne znam zašto me smatraju muslimanom", kazao je Haradinaj - kad nikad nisam otišao u džamiju, niti praktikovao muslimanske običaje.

Upitan u jednom intervjuu koja su njegova religijska opredeljenja, odgvorio je:

"Moja religija je Albanizam, najbolja religija na svetu!"

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Beloved!!!

A post shared by Anita Mucaj (@amucaj) on

S obzirom da mu je porodica došla na Kosovo sa juga Albanije, on ima albanski pasoš i državljanstvo i zalaže se za ujedinjenje Kosova i Albanije.

Govori nekoliko jezika, među kojima je i srpski. Međutim, nema podataka kako se snalazi sa finskim.

(Kurir.rs/Foto: Printscreen/Instagram)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track