DESETA KONFERENCIJA U VRANJU: Jednoglasna podrška Ivici Dačiću od socijalista
Foto: T.S.

sastanak

DESETA KONFERENCIJA U VRANJU: Jednoglasna podrška Ivici Dačiću od socijalista

Politika -

Kandidatura Ivice Dačića za predsednika Socijalističke partije Srbije jednoglasno je podržana na desetoj konferenciji Socijalističke Partije Srbije u Vranju.

foto: T.S.

Sprovedeno je tajno glasanje, a onda je utvrđen redosled kandidata za članove Glavnog odbora SPS iz Gradske organizacije u Vranju. Kandidati su Zoran Antić, Srđan Dekić, Stefan Stanković, Dejan Ilić, Branimir Stojančić, Lidija Novković, Nebojša Zupančić i Žikica Antanasijević.

Za člana Statutarne komisije kandidat vranjskih socijalista je Tanja Spasić, a za člana Nadzornog odbora Nikola Stojanović, a učesnicima konferencije obratili su se potpredsednik SPS Novica Tončev i članovi Predsedništva SPS, Nikola Šainović i Zoran Antić.

foto: T.S.

Istaknut je značaj koji SPS ima u političkom životu Srbije, ukazano na jedinstvo u partiji, koje se u Vranju naročito iskazuje, na kvalitet kadrova po kojima je SPS poznat kod građana. Socijalisti su podsetili na put koji je prošla SPS od svog osnivanja do današnjih dana i kako socijalisti vide budućnost Srbije.

“Mi smo partija koja će svu svoju snagu i znanje uložiti u zaštiti radnog čoveka od siromašenja i eksploatacije, očuvanju nacionalnog identiteta i kulture, ravnopravnom pristupu obrazovanju i usavršavanju, zaštiti bolesnih, slabih i diskriminisanih, zaštiti siromašnih. Rad, humanizam, sloboda, socijalna pravda, jednakost, solidarnost, zaštita osnovnih ideja demokratskog socijalizma, a pre svega i iznad svega, borba za opstanak srpskog naroda i države, ostaju osnovni ciljevi Socijalističke partije Srbije“, navedeno je u saopštenju Socijalističke partije Srbije Vranje.

U radu Konferencije učestvovalo je 219 od 250 delegata.

(Kurir.rs/T.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track