glas protiv suludih taksi prištine

PROTESTI U MITROVICI NE POSUSTAJU: Ni sneg im ne može ništa, timovi Trepče i Mokre Gore igrali utakmicu ispred Euleksa! Izbacili su nas sa terena i stadiona, ali sa Kosova neće (KURIR TV)

Politika -

KOSOVSKA MITROVICA - U Kosovskoj Mitrovici danas u podne održan je novi protest. Ovog puta svoj glas su digli sportisti.

foto: Zoran Šaponjić

U Mitrovici su se okupili timovi Trepče i Mokre Gore koji su igrali utakmicu ispred kancelarije Euleksa pošto ne mogu na svojim terenima.

Kosovski Srbi ne posustaju kad je reč o protestima, ni sneg, ni hladnoća ne mogu im ništa kada je reč o odbrani prava na opstanak.

foto: Zoran Šaponjić

- Imamo volju da opstanemo i srce koje kuca za KiM - rekao je Petar Trajković, direktor Ustanove za sport dodajući da sportisti dižu glas protiv mera Prištine. -

- Pre nekoliko dana nije dozvoljeno sportistima da uđu na Kosovo i odigraju utakmice. Ne dozvoljavaju nam da se druzimo i igramo utakmice jer smo Srbi. Izbacili su nas sa stadiona, terena, sala. Sad žele da nas izbace sa Kosova. To necemo dozvoliti - kaže on.

foto: Zoran Šaponjić

- Naš cilj je da naša deca budu dobri sportisti i humani ljudi, poput Novaka i Divca. Mi danas stvaramo nove šampione koji donose nove medalje. I ubuduće ćemo podžavati sportske klubove, našu decu. Nismo sami.

Sa nama su navijači iz Rusije, navijači Zvezde i Partizana - rekao je fudbaler Nebojša Jovanović i dodao: Našoj deci oduzeto je pravo na hleb i mleko, a nama pravo na sport i na igranje utakmica.

foto: Zoran Šaponjić

Vladan Radovanović, direktor FK Trepča kaže: Izdržali smo i teže, izdržaćemo i ovo. Teraju nas da igramo njihove lige i njihov sistem a mi to nećemo. Treba da se skupimo svi oko jedne velike vatre oko koje ćemo se svi ogrejati. Odavde nema nazad.

(Kurir.rs/Z. Šaponjić/Foto i video: Z. Šaponjić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track