Najnovije vesti

ĐURIĆ: Priština izvrgava ruglu samu ideju dijaloga, u timu za pregovore najozloglašeniji komandanti OVK Ljimaj i Ahmeti
Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Direktor Kancelarije za KiM

ĐURIĆ: Priština izvrgava ruglu samu ideju dijaloga, u timu za pregovore najozloglašeniji komandanti OVK Ljimaj i Ahmeti

Politika

BEOGRAD - Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić ocenio je večeras da odluka Prištine o imenovanju jednog od najozloglašenijih komadanata terororističke OVK Fatmira Ljimaja, kao i Špenda Ahmetija, na čelo pregovaračkog tima izvrgava ruglu samu ideju dijaloga sa Beogradom.

 

On je dodao da to jasno pokazuje da Priština ne želi bilo kakav ozbiljan razgovor o budućnosti i normalizaciji odnosa i rasvetljavanju kosovsko-metiohijskog čvora, već da želi da nastavi sa svakodnevnim provokacijama i eskalacijom nasilja u našoj južnoj pokrajini.

Đurić je rekao da ga ćutanje međunarodne zajednice na ovu "skandaloznu činjenicu" navodi na pomisao da bi Beograd trebalo da sada kadrovska rešenja za svoj pregovaracki tim traži po zatvorima širom Srbije. "Ali sam siguran da ni tamo ne bismo mogli da nađemo tako okorele i ozbiljne zločince kakve oni imaju među članovima svog pregovaračkog tima", rekao je Đurić.

 

Direktor Kancelarije za KiM ponovio je da će Beograd, kao što je sinoć i rekao predsednik Vučić, nastaviti da bez obzira na sve pritiske i sve izazove," nepoklolebljivo i istrajno" brani interese našeg naroda na KiM i na drugim mestima.

 

"Nećemo bilo kome dozvoliti da ugrozi njihovu bezbednost i njihovo pravo na opstanak i ostanak", poručio je Đurić.

 

Đurić je rekao da je ovako neozbiljnim i neodgovornim potezima Priština još jednom pokazala da nije opredeljena ni za mir, ni za dijalog, ni za normalne odnose u budućnosti.

 

Vladajuća većina u kosovskom parlamentu I opoziciona SDP usvojili su danas Rezoluciju o nastavku dijaloga sa Beogradom, kojom je predviđeno da će proces dijaloga sa Beogradom biti prihvatljiv samo ako će njegov ishod rezultirati "međusobnim priznanjem, članstvom Kosova u UN I podrškom za priključenje EU I NATO".

 

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Tanjug/Dimitrije Goll)

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...