Potresan skup

U KOSOVSKOJ MITROVICI ODRŽAN PROTEST UDRUŽENJA ZA BRIGU O OSOBAMA SA POSEBNIM POTREBAMA Majke očajne i kroz suze: Imaju li naša deca pravo na život? (KURIR TV)

Politika -

KOSOVSKA MITROVICA - U prostorijama Mitrovačkog dvora danas je, sa početkom tačno u podne, održan protest udruženja za podršku i brigu o deci i odraslim licima sa posebnim potrebama "Podrži me".

foto: Kurir/Zoran Šaponjić

Kako javlja izveštač Kurira sa lica mesta, predsednik udruženja "Podrži me" Ivana Rakić objasnila je da su se okupili roditelji bolesne dece, koji nose veliki teret i posebno su pogođeni krizom nakon teških mera Prištine.

foto: Kurir/Zoran Šaponjić

"Pitam predstavnike međunarodne zajednice imaju li naša srpska deca pravo na lečenje, na život i mirno detinjstvo. Niste nas zaštitili pre 19 godina, zašto to ne uradite sada? Mnogo smo propatili, ali nećemo.odustati, jer odavde nema nazad. Naša deca od rođenja nemaju pravu slobodu, ali mi ćemo ostati ovde, verujemo našoj Srbiji", kroz suze je poručila ona.

foto: Kurir/Zoran Šaponjić

Mirjana Jovanović je potom, u ime roditelja dece sa posebnim potrebama, istakla da UNICEF ne bi smeo da dozvoli sve što se dešava na KiM, a ne da gleda ovu sramotu.

Ponos kosovske Mitrovice i celog Kosmeta, maratonac Blagoje Janaćković, naveo je da narod mora da se bori i pokaže da je jak.

foto: Kurir/Zoran Šaponjić

"Ove mere nas sve pogađaju, molimo za razumevanje prema nama. Živela Srbija", uzviknuo je, ponavljajući, praćen suzama u sali, apel svetu da otvori oči i ukine mere Prištine.

(Kurir.rs/Z.Š.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track