STEFANOVIĆ POSLAO HRKALOVIĆEVU U LUČANE: Otišla je tamo da smiri situaciju
Foto: Marina Lopičić

incident na izborima

STEFANOVIĆ POSLAO HRKALOVIĆEVU U LUČANE: Otišla je tamo da smiri situaciju

Politika -

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da je državna sekretarka MUP-a Dijana Hrkalović bila u Lučanima na dan lokalnih izbora po njegovom nalogu a u cilju smirivanja situacije.

On je na vanrednoj konferenciji za novinare rekao da je Dijana Hrkalović sve vreme bila u ispostavi Policijske stanice Lučani u naselju Guča.

Ministar je naveo da su po nalogu tužioca samo dve osobe saslušane u Policijskoj stanici u Lučanima a ne dvadesetak kako su to po njegovim rečima, tvrdili predstavnici Saveza za Srbiju i dodao da nijednom od njih nije odredjeno zadržavanje.

Državna sekretarka Ministarstva unutrašnjih poslova Dijana Hrkalović izjavila je juče da su predstavnici Saveza za Srbiju predvodjeni Boškom Obradovićem upali u policijsku stanicu u Guči, jer su hteli da se obračunaju sa policajcima i da je doživela "najbrutalnije uvrede" kada je pokušala da smiri situaciju.

Obradović je sa predstavnicima i simpatizerima Saveza za Srbiju ušao u policijsku stanicu nezadovoljan privodjenjem potpredsednika Izvršnog odbora Narodne stranke Lazara Djurovića.

Hrkalović je ocenila da su oni želeli su dа se obrаčunаju sа ljudimа iz policije i tužilаštvа, što predstаvljа otvoreni udаr nа institucije držаve Srbije.

"Po svаku cenu su hteli dа se obrаčunаju sа policаjcimа, аli i sа tužiocimа koji su u tom trenutku uzimаli izjаvu od Djurovićа u stаnici. Apsolutno nisu birаli sredstvа kаko bi sprečili dа se zаkon primenjuje jednаko premа svimа, mа ko se o njegа ogrešio", navela je ona.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track