Najnovije vesti

SIMIĆ KRITIKOVAO HARADINAJEVO REŠENJE ZA KOSOVO: To je lista želja da se ponize i porobe Srbi na KiM
Foto: Tanjug/Sava Radovanović

SIMIĆ KRITIKOVAO HARADINAJEVO REŠENJE ZA KOSOVO: To je lista želja da se ponize i porobe Srbi na KiM

Politika
13:19h

Potrpedsednik Srpske liste Igor Simić rekao je dnas da je video predlog sporazuma sa Beogradom, koji je Ramuš Haradinaj već predstavio ambasadorima Kvinte u Prištini, i ocenio da je u pitanju dokument kojim se obesmišljava dijalog, a srpski narod ponizi.

"Verujete, ne da je to lista želja kosovskih Albanaca, to je lista želja kojima se želi aposlutno poniziti srpski narod i država Srbija, ali i porobiti srpsko stanovništvo na ovim prostorima", navodi Simić.

Kaže i da se u ogromnom delu tog predloga nudi čak i manje nego što Srbi danas imaju, a što se ne može nazvati životom dostojnim čoveka u 21. veku.

"Ono što oni nude kao kompromisno rešenje ne da nije kompromisno rešenje, već je apsolutno dokument kojim se treba obesmisli dijalog i Srbi dovedu u takvu poziciju da moraju to da odbiju", ukazao je Simić.

On je za Pink izrazio bojazan i da bi međunarodna zajednica to jedva čekala kako bi pokazala kako su "opet eto Srbi kao loši momci i odbijaju da budu konstruktivni u nekom procesu".

Prema njegovim rečima, činjenica je da Priština već šest godina pokazuje kako joj do kompromisa nije stalo. Prištinski Zeri preneo je ranije da je kosovski premijer Ramuš Haradinaj ambasadorima Kvinte predstavio nacrt "sveobuhvatnog zakonski obavezujućeg sporazuma između Kosova i Srbije.

Prema pisanju Zerija, Haradinaj je u razgovoru s ambasadorima rekao da je to nacrt dokumenta koji pruža podršku za postojeći proces dijaloga, ali i predstavlja određene aspekte koji utiču na ubrzanje tog procesa.

Na svom je Fejsbuk nalogu Haradinaj napisao da je dokument predat svim nosiocima institucija i predstavnicima svih političkih subjekata, kao i da će se u narednim danima i nedeljama razgovarati o tom nacrtu dokumenta sa svim stranama.

"Na sastanku s ambasadorima šef tehničkog dijaloga Avni Arifi predstavio je poglavlja koja će za nas sadržati glavne principe sporazuma, koji će otvoriti put normalizaciji između Kosova i Srbije", napisao je Haradinaj na svom Fejsbuk nalogu.

Kako je naveo, o tom će se dokumentu diskutovati sa svim stranama u kosovskom društvu "kako bi se ostvario konačni dokument u kome će biti obuhvaćena ekspertiza svih".

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...