SRBI IZ AMERIKE PISALI TRAMPU Okrenite leđa Tačiju dok ne bude kasno
Foto: AP / Evan Vucci

kontraofanziva

SRBI IZ AMERIKE PISALI TRAMPU Okrenite leđa Tačiju dok ne bude kasno

Politika -

Srpsko-američka zajednica, koja stoji iza projekta države Kosovo, obratila se pismom predsedniku SAD Donaldu Trampu i Kongresu sa molbom da prestanu da podržavaju albanske lidere i formiranje vojske pod njihovom kontrolom.

- Sa uvažavanjem molimo gospodina Trampa i Kongres da odmah uskrate podršku ilegalnoj armiji Hašima Tačija, kojom se krši Rezolucija 1244, i usvoje rezoluciju kojom se osuđuje Tačijev brutalan režim i progon srpskih hrišćana, Jevreja, Roma i drugih manjina. Da se u Senatu održi anketni odbor („hearing“) o uticaju i ceni destabilišuće spoljne politike SAD prema Srbiji i KiM i da predsednik Tramp povuče sve američke diplomate sa Kosova i zameni ih onima koji će biti imenovani iz administracije predsednika Trampa - piše u ovom pismu.

Amerikanci srpskog porekla upozoravaju i da će stabilnost Balkana biti ugrožena, a Evropa u riziku od rata ukoliko SAD nastave „katastrofalnu i poraženu politiku bivše administracije“.

- Molimo vas, zaustavite ovu nepravdu pre nego što bude kasno - zaključuje Srpsko-američka zajednica, koja stoji iza ovog pisma.

foto: Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja