NA POKLON DOBIO SRPSKU AZBUKU: Li Mančang ide kući, omiljeni kineski ambasador u oproštajnoj poseti
Foto: Facebook/Ministarstvo građevine

oproštaj i na društvenim mrežama

NA POKLON DOBIO SRPSKU AZBUKU: Li Mančang ide kući, omiljeni kineski ambasador u oproštajnoj poseti

Politika -

BEOGRAD - Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović primila je danas ambasadora Кine Li Mančanga u oproštajnu posetu i poručila da će njegov mandat biti zapamćen po velikim infrastrukturnim projektima i unapredjenju prijateljskih odnosa dve zemlje.

"Najviše projekata Srbije i Кine realizovano je i započeto upravo u periodu dok ste vi bili ambasador, od novog mosta Mihajlo Pupin, do izgradnje Кoridora 11, obilaznice oko Beograda, brze pruge Beograd-Budimpešta i svih novih projekata koje planiramo u budućnosti", rekla je Mihajlović.

Ona je kazala da se odnosi Srbije i Кine stalno unapređuju, čemu posebno doprinose dobri lični odnosi i prijateljstvo dva predsednika i rukovodstva dve zemlje, ali i prijateljstvo dva naroda. Ambasador Li Mančang zahvalio je potpredsednici Mihajlović na dobroj saradnji, i kako je rekao, timskom radu, koji je okarakterisao saradnju na svim projektima u Srbiji.

Кao poklon koji će ga podsećati na vreme provedeno u Srbiji, Mihajlović je odlazećem ambasadoru uručila azbuku u zlatovezu, rad žena sa sela, izrađen u okviru inicijative "Zaposlimo 1.000 žena u ruralnim područjima", koju zajedno sprovode Кoordinaciono telo za rodnu ravnopravnost, Etno-mreža i NALED.

Vulin se sastao sa kineskim ambasadorom Li Mančangom

Ministar odbrane Aleksandar Vulin sastao se danas sa ambasadorom Kine u Beogradu Li Mančangom povodom završetka njegovog mandata i ocenio da su odnosi dve zemlje najbolji do sada.

foto: Ministarstvo odbrane Srbije

Vulin je ocenio da se ambasador Mančang "nesebičnim radom i izuzetnim zalaganjem značajno doprineo jačanju veza prijateljskih naroda i država". On je zahvalio ambasadoru na podršci koju Kina daje Srbiji u zahtevima za očuvanje teritorijalnog integriteta i nacionalnog suvereniteta, kao i na onemogućavanju članstva Kosova u medjunarodnim organizacijama.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva odbrane, sagovornici su saglasni da je ostvaren značajan napredak u oblasti odbrane prvenstveno zahvaljujući ličnim odnosima dvojice predsednika i vrhovnih komandanata Srbije i Kine, Aleksandra Vučića i Sija Đinpinga, kao i da će dogovorene aktivnosti u 2019. godini omogućiti dalje unapređenje saradnje.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Ministarstvo građevinarstva i saobraćaja/Facebook)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track