NOVA STRANKA POZVALA ČLANOVE I SIMPATIZERE NA PROTEST: Naša je dužnost da krenemo putem promena
Foto: Kurir

okupljanje u centru Beograda

NOVA STRANKA POZVALA ČLANOVE I SIMPATIZERE NA PROTEST: Naša je dužnost da krenemo putem promena

Politika -

Nova stranka pozvala je danas članove i simpatizere na protest "1 od 5 miliona" u Beogradu i ocenila da je građanska energija pokazana na prethodnim protestima "narasla", te da je dužnost svakoga da postane "deo mase koja je odlučno krenula putem promena".

U saopštenju te stranke se poziva da svi zajedno pokažu da nema nazad i da će istrajati u borbi da oslobode Srbiju "okova autokratije, kriminala i korupcije".

"Neka oni koji nas broje, prebroje da nas ima i više od pet miliona, jer će korak svakog od nas biti korak i za budućnost naše zemlje i narednih generacija", navodi se u saopštenju.

Nova stranka je ocenila da su "promene nezaustavljivo počele i da ovoga puta nema posustajanja".

"I mi, kao političari, imamo jednako pravo, potrebu i dužnost da budemo deo kolone i ne dozvolimo dalje propadanje Srbije. Zato ćemo glasno zahtevati od predsednika Srpske napredne stranke i samozvanog predsednika Srbije da hitno razreši dužnosti ministra unutrašnjih poslova, ministarku pravde i republičku javnu tužiteljku, koji su direktno i suštinski odgovorni za sve što nam se dešava, kao i da se zajedno izborimo da uspon države počne onog dana kada se završi nova akcija 'Sablja'", dodaje se u saopštenju.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Kurir)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track