Najnovije vesti

FORMIRANA STRANKA MODERNE SRBIJE: Ujedinili se Pokret centra i Socijaldemokratski savez
Foto: Nebojša Mandić

srbiju vide na zapadu

FORMIRANA STRANKA MODERNE SRBIJE: Ujedinili se Pokret centra i Socijaldemokratski savez

Politika

Ujedinjenjem Pokreta centra i Socijaldemokratskog saveza formirana je Stranka moderne Srbije (SMS) koju će, kako je odlučeno na današnjem radnom Kogresu, voditi trojno Predsedništvo koje čine Tatjana Macura, Nebojša Leković i Aleksandar Stevanović.

 

Navodeći da je registracija završena rešenjem Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave od 14. decembra, Stranka moderne Srbije je najavila da će se zalagati za podsticanje preduzetništva i razvoj domaćih malih i srednjih preduzeća.

"Cilj stranke je da u Srbiji stvori uređen i funkcionalan sistem u kojem važe jednaka prava i obaveze za sve. Srbiju vidimo na Zapadu. Odgovorna socijalna politika i stvaranje pravednog društva u kojem će se donositi zakoni po meri svih članova našeg društva, poštujući socio-kulturološko poreklo", navodi se u saopštenju.
 

foto: Marina Lopičić

Navodeći da je u Srbiju "konačno stigla nova politička kultura - dijalog, argumentovana rasprava, uvažavanje političkih neistomišljenika, kao i drugačija organizaciona kultura", modernisti su odbacili ekstremizam kao "neprihvatljiv način promovisanja politike".

"Duboko ceneći i uvažavajući iskustva i mišljenja građana, nastavićemo i produbićemo saradnju na jedan novi i prihvatljiv način, sa ciljem da građane motivišemo da se politikom bave, da analiziraju sa nama zakone i propise, da nam pomognu da ih menjamo jer je to pre svega u njihovom interesu", piše u saopštenju.

Dodaje se da će Program i plan rada Stranke moderne Srbije biti zvanično predstavljen u utorak, 26. decembra u 12 časova u beogradskom Medija centru.

 

(Kurir.rsN1)

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...