Najnovije vesti

PUTIN PORUČIO VUČIĆU I BRATSKOM SRPSKOM NARODU: Naš predstojeći susret u Beogradu doprineće jačanju saradnje dveju država
Foto: AP/Yuri Kadobnov

poslao čestiku

PUTIN PORUČIO VUČIĆU I BRATSKOM SRPSKOM NARODU: Naš predstojeći susret u Beogradu doprineće jačanju saradnje dveju država

Politika

Predsednik Rusije Vladimir Putin, u prazničnoj čestitci predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, istakao je da se odnosi Rusije i Srbije dinamično razvijaju u duhu strateškog partnerstva.

"Ubeđen sam da će naš predstojeći susret u Beogradu doprineti daljem jačanju obostrano korisne bilateralne saradnje u najrazlačitijim oblastima. Želim sreću, zdravlje i uspeh Vama, Vašoj rodbini i najbližima, a bratskom srpskom narodu - blagostanje i prosperitet", navodi se u novogodišnjoj i božićnoj čestitci predsednika Putina, koju je Vučiću danas uručio ambasadora Ruske Federacije Aleksandar Čepurin.

foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Ambasador Čepurin uručio je predsedniku Vučiću i prazničnu čestitku ruskog premijera Dmitrija Medvedeva, koji konstatuje da su se u 2018. godini rusko-srpski odnosi, zasnovani na čvrstim tradicijama prijateljstva, dinamično razvijali u širokom spektru i da je nastavljena realizacija velikih zajedničkih projekata, uz širenje kulturnih i humanitarnih veza.

"Ubeđen sam da će dolazeća 2019. godina doneti nove mogućnosti za jačanje praktične saradnje između Rusije i Srbije. To u potpunosti odgovara interesima naših zemalja. Želim Vam, poštovani gospodine Predsedniče, zdravlje i uspeh, a svim građanima Srbije - mir i prosperitet", kaže se u čestitki premijera Medvedeva.

foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Predsednik Vučić i ambasador Čepurin konstatovali su da se uspešno završavaju pripreme za zvaničnu posetu predsednika Putina Beogradu, koja će, kako je rečeno na sastanku, biti potvrda prijateljstva dveju zemalja i bratstva srpskog i ruskog naroda.

Predsednik Vučić je rekao da je poseta predsednika Putina velika čast za Srbiju.

foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Očekuje se potpisivanje dvadesetak dokumenata, koji će unaprediti saradnju Srbije i Rusije u svim oblastima, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

(Kurir.rs/Tanjug)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...