ĐURIĆ SKRESAO TAČIJU: Reci imenom i prezimenom ko je ubica Olivera Ivanovića, daj dokaze, a ne laži
Foto: Marina Lopičić

reagovao direktor kancelarije za kim

ĐURIĆ SKRESAO TAČIJU: Reci imenom i prezimenom ko je ubica Olivera Ivanovića, daj dokaze, a ne laži

Politika -

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić pozvao je danas Hašima Tačija da domaćoj i međunarodnoj javnosti imenom i prezimenom kaže ko je ubica Olivera Ivanovića i za to ponudi čvrste dokaze, a ne lažne vesti i provokacije, kao što je to danas učinio na novogodišnjoj konferenciji za medije.

Tači je danas u Prištini rekao novinarima da se Ivanovićev ubica nalazi u Beogradu, a Đurić ističe da za to dokaze naravno nema, što ga nije sprečilo da na "mangupski način" pokuša da Srbiju navede da se brani od njegovih besmislenih optužbi.

"Podsećam da Priština skoro godinu dana odbija da sarađuje u istrazi ubistva Olivera Ivanovića, i da je odbila da sa našim istražnim organima podeli informacije koje bi mogle da dovedu do rasvetljavanja tog zločina", naglasio je on u saopštenju.

Priština, kako ističe Đurić, ubistvo Olivera Ivanovića na najsramotniji način mesecima koristi u političko-propagandne svrhe u obračunu sa Srbima na Kosovu i Metohiji i Srbijom.

"Sve to govori o činjenici da Prištini i Hašimu Tačiju nije i nikada nije ni bilo iskreno stalo da nalogodavci i počinioci ubistva Ivanovića budu privedeni pravdi, a nečinjenjem i usmeravanjem istrage u pogrešnom smeru se zapravo potvrđuje da trag do krivaca vodi ka Prištini, a ne ka Beogradu", rekao je on.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto ilustracija: Marina Lopičić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track